back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Στα 2,45 δισ. τα ανεξόφλητα χρέη του δημοσίου σε ιδιώτες

Διαβάστε επίσης

Σε δυσθεώρητο ύψος, παρά τις διαβεβαιώσεις για έγκαιρη εξόφληση του, εξακολουθεί να παραμένει το απλήρωτο χρέος φορέων του δημοσίου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, όπως εργολάβους, προμηθευτές ,γιατρούς, υποψήφιους συνταξιούχους για την έκδοση και καταβολή της σύνταξής ή του εφάπαξ, εξαγωγικές επιχειρήσεις κλπ.

Ειδικότερα το σύνολο των χρεών του δημοσίου στα τέλη Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, διαμορφώθηκε στα 2,45 δισ. ευρώ( στο υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2018), εκ των οποίων τα 1,7 δισ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές (δηλαδή σε καθυστέρηση εξόφλησης πάνω από 3 μήνες).

Από τα 1,7 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών τα νοσοκομεία χρωστούν 758 εκ.ευρώ σε προμηθευτές, ο ΕΟΠΥΥ 167 εκ.ευρώ σε προμηθευτές, γιατρούς και ασφαλισμένους, ο ΕΦΚΑ 448 εκ.ευρώ σε συνταξιούχους για την καταβολή προσωρινής ή πλήρους σύνταξης και εφάπαξ, οι Ο.Τ.Α 255 εκ.ευρώ σε εργολάβους και προμηθευτές και η εφορία επιστροφές Φ.Π.Α σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και ιδιώτες ύψους 746 εκ.ευρώ.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα