back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΓΓ της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας στον Αθήνα 9.84: «Eπιμένουμε στους πιστοποιημένους ελέγχους covid-19 για αξιόπιστα αποτελέσματα»

Διαβάστε επίσης

Mετά τις αντιδράσεις για την υπερφόρτωση των αντιδραστηρίων λόγω των τεστ ανίχνευσης του COVID-19, την ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για αλλόγιστη χρήση τους, αλλά και τη συζήτηση που άνοιξε περί πιστοποιημένων ή μη ελέγχων, ο ΓΓ της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τις Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

Οπως είπε, «μιλώντας για τη λελογισμένη χρήση των τέστ θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι αυτό που ειπώθηκε είναι αλλόγιστο»

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ Η ΟΔΗΓΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ COVID 19, ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ξεκαθάρισε ότι «ο ΠΟΥ έχει κατ επανάληψη ταχθεί υπέρ της συστηματικής διεξαγωγής τεστ κορονοιού, κυρίως στους υγειονομικούς που ανήκουν στις ομάδες εργαζομένων στη πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορονοιό, όπως και στους καθηγητές, δασκάλους, οδηγούς λεωφορείων και όλους όσοι απασχολούνται σε μεγάλους χώρους εργασίας, στα γηροκομεία και αλλού. Πρόκειται για αδιαμφισβήτητη οδηγία.Για αυτό διεκδικούσαμε να γίνονται έλεγχοι σε όλους τους υγειονομικούς.»

ΟΝΤΩΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΣΤ, ΑΛΛΑ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Σύμφωνα με τον κ Σιώρα «Στη γενική εφημερία των νοσοκομείων γινόταν έλεγχος σε όσους προσέρχονται με υποψία κορονοιού. Επίσης, συνεργεία του ΕΟΔΥ έκαναν δειγματοληπτικά τέστ στα νησιά και τα αεροδρόμια και υπήρχε οδηγία για όσους από το υγειονομικό προσωπικό, επέστρεφαν από άδεια.»
Ο επικεφαλής της ΕΙΝΑΠ παραδέχθηκε ότι «αυτό όντως αύξησε το αριθμό των διενεργούμενων τέστ, αλλά παραμένει μεγάλη η απόσταση από τις πραγματικές ανάγκες»

ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, ΑΠΌ ΤΟΥΣ 3.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ 400- 500 ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τον Ευαγγελισμό, όπου εργάζονται 3000 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι ασθενείς, ανέφερε ότι «αντί να γίνονται τέστ στο προσωπικό του νοσοκομείου ανά 20ήμερο ή σε μηνιαία βάση, ελέγχθηκαν μόνον 400 με 500 άτομα που επέστρεψαν από άδεια και όσοι έρχονται στη γενική εφημερία Τίποτε άλλο.»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΥΤΕ Ο  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ 200 ΜΕ 30 ΤΕΣΤ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ( ΕΚΕΑ).

Οπως σημείωσε «ο Ευαγγελισμός, η Σωτηρία και άλλα δημόσια Νοσοκομεία δεν διαθέτουν ικανό αριθμό προσωπικού, εργαστηρίων και τον απαιτούμενο εξοπλισμό για διεξαγωγή 200 με 300 τεστ, σε καθημερινή βάση. Για αυτό γίνονται μόνον μερικά και τα υπόλοιπα αποστέλλονται στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)»

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο ΓΓ της ΕΙΝΑΠ πρόσθεσε ότι «κάνουμε λίγα και μη πιστοποιημένα τέστ, αφού δεν γνωρίζουμε πόσα από τα ιδιωτικά κέντρα εξέτασης διαθέτουν σχετική πιστοποίηση. Αρα, επιμένουμε στα πιστοποιημένα τέστ για αξιόπιστα αποτελέσματα»

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας άλλαξε δραματικά μετά το άνοιγμα του τουρισμού και τους ανέλεγκτους εισερχόμενους από αεροδρόμια και άλλες πύλες εισόδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα