back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Covid-19: Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Ουγγαρία

Διαβάστε επίσης

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 365 νέα κρούσματα κορονοϊού, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας, καθώς οι πολίτες επιστρέφουν από τις θερινές τους διακοπές και ανοίγουν και πάλι τα σχολεία.

Η χώρα αυτή με πληθυσμό περίπου δέκα εκατομμύρια κατοίκους πέρασε το πρώτο κύμα της covid-19 νωρίτερα μέσα στον χρόνο με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 6.622 και των θανάτων σε 619.

Αλλά παρότι οι περισσότεροι που νόσησαν από την covid-19 έχουν αναρρώσει, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε κατά την περασμένη εβδομάδα από εκατοντάδες σε 2.100 ως σήμερα και οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για επικείμενη αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις επόμενες εβδομάδες καθώς ανοίγουν και πάλι τα σχολεία.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έχει κλείσει τα σύνορα για τους ξένους επισκέπτες παρότι από την απαγόρευση έχει εξαιρέσει τους πολίτες τριών γειτονικών κεντροευρωπαϊκών χωρών–της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας–με την προϋπόθεση ότι θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ και ότι το αποτέλεσμά του θα είναι αρνητικό.

Η ΕΕ, η οποία επιμένει στην επιβολή ενιαίων κανόνων για όλους τους πολίτες του μπλοκ που διασχίζουν εσωτερικά σύνορα, έχει χαρακτηρίσει την απόφαση αυτή της Βουδαπέστης μεροληπτική και ως εκ τούτου παράνομη.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα