back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ευαγγελία Καλαϊτζή στον Αθήνα 9.84: «Εστία μόλυνσης, όχι προφύλαξη η μάσκα στα μικρά παιδιά»

Διαβάστε επίσης

Για τις προκλήσεις μιας πρωτόγνωρης προσχολικής χρονιάς στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, μίλησε στην πρεμιέρα επαναλειτουργίας τους, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών Ευαγγελία Καλαϊτζή στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Εκανε λόγο για μια δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά με πολλές απαιτήσεις, που υπογραμμίζουν το ρόλο των παιδαγωγών και το ζητούμενο της διασφάλισης της ψυχοσωματικής υγείας των παιδιών. «Σε αυτή την τεράστια υγειονομική κρίση είναι απολύτως αναγκαίο να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών»

Εντοπίζοντας κενά και ελλείψεις στις κατευθύνσεις που δόθηκαν ανέφερε ότι «μερικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν βοηθούν. Οι οδηγίες οι οποίες εκδόθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην ιδιαιτερότητα και το εξελεγκτικό στάδιο της ηλικίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ούτε στις υφιστάμενες ελλείψεις σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ σε κάποιους παλιούς παιδικούς σταθμούς, δεν βοηθούν οι κτηριακές δομές.»

ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΑΝΤΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ Η ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σε σχέση με τη χρήση μάσκας στα παιδιά η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών υπογράμμισε πως «κανένα παιδί από 6 μηνών μέχρι 4 χρόνων, δεν μπορεί να τη φορέσει. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά κλαίνε και σπαράζουν, ειδικά στις προσαρμογές.»
Εκτίμησε ότι «η μάσκα στα μικρά παιδιά αποτελεί εστία μόλυνσης αντί προφύλαξη. Η προαιρετικότητα του μέτρου δεν διευκολύνει και ενδέχεται να δημιουργήσει οξύνσεις στους γονείς. Θα έρχεται μία μαμά, της οποίας το παιδί φορά μάσκα και μια άλλη που δεν την φορά στο δικό της και δεν αποκλείεται να υπάρξουν διενέξεις» τόνισε.

ΠΡΟΤΙΜΗΤΕΕΣ ΟΙ ΑΣΠΙΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Η κυρία Ευαγγελία Καλαϊτζή προέκρινε τη χρήση ασπίδων προσώπου για το προσωπικό των παιδικών σταθμών, εξηγώντας ότι τα μικρά παιδιά βιώνουν ως απώλεια τον αποχωρισμό από την οικογένειά τους και χρειάζονται χρόνο μέχρις ότου προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον. «Σκεφτείτε σε έναν παιδικό σταθμό, το μωρό να είναι αγκαλιασμένο στο γονιό και απέναντι του να βρίσκεται ένα πρόσωπο που δεν φαίνεται και φορά μάσκα.»

Καταλήγοντας, εξέφρασε τη λύπη της για το ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν έκανε αποδεκτές τις τεκμηριωμένες επιστημονικά προτάσεις για την έναρξη των σταθμών και τον τρόπο προσαρμογής.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα