back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα Τούμπα: Εγκρίθηκε η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Διαβάστε επίσης

Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε σήμερα κατά πλειοψηφία τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ειδικού χωρικού σχεδίου για την ανέγερση νέου γηπέδου στην Τούμπα.

Έτσι λύνονται ένα ένα τα θέματα για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου έργου που θα δώσει νέα πνοή στη συμπρωτεύουσα.

«Στη σημερινή συνεδρίαση η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης εισηγήθηκε θετικά σχετικά με τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ειδικού χωρικού σχεδίου για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Είμαι πολύ χαρούμενος που σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, τόσο για την οικονομία όσο και για την υγεία των πολιτών, δρομολογείται μια τόσο σημαντική επένδυση. Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τον σύλλογο και τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά θα μπουν τα θεμέλια για μελλοντικές επιτυχίες.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και το τελικό αποτέλεσμα θα έχει ένα θετικό αποτύπωμα όσον αφορά την ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής και την αναβάθμιση μιας ιστορικής γειτονιάς.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσον αφορά τη συγκεκριμένη επένδυση, θα φροντίσει να εξασφαλίσει όσα περισσότερα οφέλη είναι δυνατόν για τους πολίτες και την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής, Θεόδωρος Μητράκας.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τόνισε: «Υπάρχει ένας αξιόπιστος επενδυτής, ο οποίος θα λάβει υπόψη με πολύ μεγάλο σεβασμό και τις εγκαταστάσεις κοινωφελών χρήσεων στην περιοχή, όπως αυτές προβλέπονται στον σχεδιασμό.

Από τις υπάρχουσες χρήσεις καμιά δεν θα κλείσει, απεναντίας θα αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο. Επίσης, ο επενδυτής θα προικοδοτήσει την περιοχή με ένα νηπιαγωγείο. Έχουμε πλέον μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο έργο να υλοποιήσουμε, ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα μεταμορφώσει συνολικά την περιοχή της Τούμπας».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα