back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στον Αθήνα 9.84: «Μάσκα και εγκλεισμός, τα μόνα όπλα αντιμετώπισης του ιού»

Διαβάστε επίσης

Για τη διασπορά του SARS-COV-2 με την επιστροφή του πληθυσμού στα αστικά κέντρα και την ενσωμάτωση των μέτρων προστασίας στα σχολεία ενόψει και της τελικής απόφασης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μετά από αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Τα μεγάλα μας άγχη είναι αφενός τι θα σημάνουν η επιστροφή των αδειούχων στις πόλεις για τη διασπορά του ιού και ο βαθμός ενσωμάτωσης των μέτρων προστασίας στην καθημερινότητά μας, αλλά και αφετέρου η δύσκολη εξίσωση της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, θέμα για το οποίο συνεδριάζει η Επιτροπή των Επιστημόνων, ώστε να καθοριστούν τα μέτρα, που θα ανακοινωθούν αύριο.» ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος στην εκπομπή “Μια ημέρα στην Αθήνα“.

Οσον αφορά στα εμβόλια ο κ Εξαδάκτυλος ανέφερε πως «έχουμε τουλάχιστον 3 εμβόλια στις τελικές φάσεις και ενδεχομένως στα τέλη του 2020 ή στην αρχή του 2021 να υπάρξει εμβόλιο για γενικευμένη χρήση, αλλά χρειάζεται χρόνος» ενώ για ασφαλή συμπεράσματα παρέπεμψε στην άνοιξη του 2021.
Σε σχέση με την ανοσία και τη διάρκειά της ξεκαθάρισε ότι οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σε θέση να το γνωρίζουν, δεδομένου ότι ο ιός είναι νέος.
Παράλληλα, επέστησε τη προσοχή των πολιτών στη σημασία του έγκαιρου εμβολιασμού για τη γρίπη Η1Ν1. «Είναι καθοριστικός ο ρόλος της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, που θα πρέπει να λειτουργήσουν στο μέγιστο βαθμό. Τα μόνα όπλα που έχουμε για την αντιμετώπιση του ιού είναι ο εγκλεισμός και η μάσκα.» τόνισε ο επικεφαλής του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα