back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τέθηκε σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επίσπευση της εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών

Διαβάστε επίσης

Σε λειτουργία τέθηκε νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επίσπευση της εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία σε παρόχους υγείας, που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Τα τρία βήματα της διαδικασίας, περιλαμβάνουν:

1. Πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) ή μέσω του url : (https://apps.ika.gr/health/) με τη χρήση των κωδικών taxis και οι ενδιαφερόμενοι καταχωρούν στη συνέχεια τον αριθμό λογαριασμού, την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (email), καθώς και τα ποσά με τα στοιχεία των ήδη εκδοθέντων παραστατικών. Για την ολοκλήρωση του σταδίου αυτού οι ενδιαφερόμενοι έχουν αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση.

2.Μετά την επιτυχή υποβολή της αίτησης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-E.Φ.Κ.Α. διενεργούν τους νόμιμους ελέγχους και διασταυρώσεις των στοιχείων και αναρτούν στην πλατφόρμα τα τελικά εγκεκριμένα από την υπηρεσία ποσά.

3.Στο τελικό στάδιο οι πάροχοι καλούνται να συμφωνήσουν με τα ποσά που έχουν αναρτηθεί και δρομολογείται η πληρωμή τους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα