back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Διαβάστε επίσης

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το πρωί της Τρίτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η ΕΜΥ προειδοποιεί για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τα βόρεια, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.  

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και αργότερα τη Θράκη. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός αλλάζει από σήμερα σε πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι- βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες έως 6 μποφόρ.

Βροχές και την Τετάρτη

Οι βροχές θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει περαιτέρω, στα βόρεια και ανατολικά. Συγκεκριμένα, αύριο αναμένονται νεφώσεις στα βορειοανατολικά, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά της ανατολικής χώρας κυρίως, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα