back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αθηνά Λινού στον Αθήνα 9.84: «Να γίνονται μαθήματα σε ανοιχτούς, μεγάλους χώρους εκδηλώσεων στα σχολεία και να αυξηθεί η διάρκεια του διαλείμματος»

Διαβάστε επίσης

 

«Μόνον η χρήση μάσκας δεν επαρκεί στα σχολεία για τη μείωση της διασποράς του ιού. Απαραίτητο είναι το συχνό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό κι όχι με αντισηπτικό, όπως και καλός αερισμός των αιθουσών.


Ακόμη, αφού δεν καταφέραμε να μοιράσουμε τους μαθητές σε περισσότερες αίθουσες, πρέπει να αξιοποιηθούν οι ανοιχτοί και μεγάλοι χώροι εκδηλώσεων στα σχολεία, ώστε να γίνονται εκεί τα μαθήματα και να αυξηθεί η διάρκεια του διαλείμματος. Επιπλέον, θα μπορούσαν να βρεθούν αίθουσες διδασκαλίας εκτός σχολείου, αλλά σε χώρους κοντά στις σχολικές μονάδες» , οι προτάσεις της καθηγήτριας Επιδημιολογίας στο Παν/μιο Αθηνών Αθηνάς Λινού, μέσω του Αθήνα 9.84, για μείνουν ασφαλή σχολεία, μαθητές και διδάσκοντες, στον πρώτο χειμώνα της πανδημίας.

Η κυρία Λινού δήλωσε σύμφωνη με τη μετάθεση κατά μία εβδομάδα της έναρξης του σχολικού έτους, καθώς με αυτό τον τρόπο μειώνεται, όπως είπε, και η διασπορά του ιού στο σχολείο και την κοινότητα.

Για το περιστατικό επαναμόλυνσης από τον κορονοιό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποδειχθούν τα τεστ ψευδώς αρνητικά ή ψευδώς θετικά. «Για να μιλήσουμε με σιγουριά, θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλα ανάλογα περιστατικά» εκτίμησε η κυρία Λινού, μιλώντας στον Γιάννη Λαυράνο.

Οσο για τις μεταβολές στον αριθμό κρουσμάτων σημείωσε πως «δεν γίνονται συγκρίσεις με τυχαία δείγματα. Για αυτό πρέπει να επαναληφθούν οι μετρήσεις επί αρκετές μέρες και να αξιολογηθούν στατιστικά.»

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας εξέφρασε τέλος, αμφιβολίες σχετικά με το αν ευθύνονται οι αδειούχοι για τη μεταβολή των δεικτών επιμόλυνσης , υπογραμμίζοντας ότι στη κατεύθυνση αυτή, θα μπορούσαν να συμβάλουν κι άλλοι λόγοι, όπως η μη τήρηση των μέτρων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα