back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Προκλητικός εμφανίστηκε εκ νέου ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με αφορμή την αντι navtex της Ελλάδας στην παράνομη Navtex της Τουρκίας για το Oruc Reis.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Αναντολού, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Ελλάδα «δεν έχει δικαίωμα να εκδίδει Navtex στην περιοχή, συμπληρώνοντας πως η Τουρκία θα προχωρήσει ακάθεκτη και οτιδήποτε αρνητικό – δυσάρεστο συμβεί στην περιοχή, θα είναι μοναδική υπεύθυνη η Ελλάδα. Η χώρα μας θα πραγματοποιήσει αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, από τις πρωινές ώρες αύριο, έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου.

Σε αυτό το κλίμα, αύριο στην Αθήνα, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας θα γίνει δεκτός στις 11,30 από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 12 θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ λίγο μετά τις 12,30 θα έχει επαφές με τον ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

 

Στα 170 έπεσαν τα νέα κρούσματα κορωνοιού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η Αττική συνεχίζει να καταγράφει το μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων, με ακόμη 51, εκ των οποίων 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

 

Την 1η Σεπτεμβρίου οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια παράταση στην έναρξη της σχολικής χρονιάς που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Σεπτεμβρίου. Η κυρία Κεραμέως απηύθυνε έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν οι οικογένειες έως τα τέλη Αυγούστου.

“Δεν θα κερδίσουμε πολλά μεταφέροντας μια εβδομάδα αργότερα την έναρξη των σχολείων. Να γυρίσουν οι οικογένειες 1η Σεπτεμβρίου στα σπίτια τους, και να παρακολουθούν τα παιδιά τους, και μετά είναι ασφαλές να πάνε σχολείο, ανεξάρτητα από ποια θα είναι η επιδημιολογική κατάσταση”, ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοιό, Νίκος Σύψας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

 

Αύριο στις 11 το πρωί, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή, με φόντο τους όρους έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία.

 

Εν τω μεταξύ, όπως γνωστοποίησε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επανέρχεται η εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοιό, κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

 

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τίθεται η περιφερειακή ενότητα Χανίων για 7 ημέρες, από αύριο στις 6 το πρωί, έως και το πρωί της Τρίτης 1ης Σεπτεμβρίου. Μεταξύ άλλων αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, όπως πάρτι, λιτανείες, και λαϊκές αγορές. Εν τω μεταξύ, αίρονται τα μέτρα ειδικού χαρακτήρα που είχαν επιβληθεί από τις 7 Αυγούστου στον Πόρο, το νησί παραμένει ωστόσο σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης έως και την 1η Σεπτεμβρίου.

 

Ιδιαίτερα ικανοποιητικό χαρακτήρισε το συνολικό αποτέλεσμα των συμφωνιών που συνήψε η χώρα μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Απαντώντας στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στην κριτική περί μη πρόβλεψης για επέκταση των χωρικών υδάτων με την Ιταλία, ο κύριος Δένδιας προανήγγειλε σύντομα κυβερνητική τοποθέτηση επί του θέματος. Ναι στη συμφωνία με τη Ρώμη, είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο επέλεξε το παρών για τη συμφωνία με το Κάιρο, θεωρώντας πώς έχει αρκετά σκοτεινά σημεία. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος τόνισε ότι σε τόσο σημαντικά εθνικά θέματα δεν χωράει παρών. ΝΑΙ με αστερίσκους από το ΚΙΝΑΛ. Κατά των συμφωνιών τάχθηκαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για τη συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη στην Ολομέλεια.

Σε παρέμβασή της , η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αν και παρατήρησε ότι τα πράγματα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία είναι πάρα πολύ δύσκολα, επεσήμανε ότι η Ελλάδα το τελευταίο εξάμηνο δείχνει πιο ενδυναμωμένη και διπλωματικά και αμυντικά.

Οι Ρώσοι γιατροί που περιέθαλψαν τον Αλεξέι Ναβάλνι όσο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Σιβηρίας είπαν σήμερα ότι δεν βρήκαν ίχνη δηλητηρίασης από αναστολείς της χολινεστεράσης στον οργανισμό του μπλόγκερ και πολιτικού. Νωρίτερα, οι Γερμανοί συνάδελφοί τους που φροντίζουν τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης σε νοσοκομείο του Βερολίνου ανέφεραν ότι τα κλινικά ευρήματα υποδηλώνουν δηλητηρίαση από μια ουσία της ομάδας των αναστολέων της χολινεστεράσης.

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ερμηνευτής Γιάννης Πουλόπουλος. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία την εποχή του νέου κύματος, ενώ η φωνή του ταυτίστηκε με τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις τις απογευματινές και βραδινές ώρες με πιθανότητα βροχής προβλέπονται αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στους 29 αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα