back to top
19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στον Αθήνα 9.84: «Καλό είναι να δράσουμε νωρίς και η έκκληση απευθύνεται σε όλους, πολίτες και αρμόδιους κρατικούς φορείς»

Διαβάστε επίσης

24-08-2020

Ανησυχεί επιδημιολόγους και γιατρούς η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοιού τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω αυξημένων νοσηλειών στα νοσοκομεία και ενόψει της επιστροφής του τελευταίου κύματος αδειούχων, που αποτελεί κρίσιμο μέγεθος για την πορεία εξάπλωσης της νόσου.

«Καλό είναι να δράσουμε νωρίς και η έκκληση απευθύνεται σε όλους. Οχι μόνο στους πολίτες, αλλά και προς στους αρμόδιους κρατικούς φορείς» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπ Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο.

Οπως είπε «οδεύοντας προς τον χειμώνα οι συνθήκες θα επιδεινώνονται. Όσο ο καιρός είναι καλός, βοηθά να μη δημιουργείται συνωστισμός σε κλειστούς χώρους. Καλό είναι να δράσουμε νωρίς κι αυτό το λέμε προς όλους, όχι μόνο στους πολίτες αλλά και προς στους αρμόδιους κρατικούς φορείς.»

Αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας διαπίστωσε πως τηρούνται πολύ περισσότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως «δεν είναι ευχάριστα και οι συμβουλές, επειδή δεν έχουν πρόστιμο, από κάποιους δεν τηρούνται.»

Ο κ Εξαδάκτυλος σήμανε καμπανάκι κινδύνου για βαριά πανδημία σε περίπτωση εφησυχασμού με εκτεταμένες ζημίες σε δημόσια υγεία και εθνική οικονομία. «Το άνοιγμα της οικονομίας με παράλληλη εφαρμογή των μέτρων είναι μια δύσκολη υπόθεση. Είμαστε θύματα της επιτυχίας μας. Η κόπωση της κοινωνίας είναι δεδομένη και αυτό δεν αφορά μόνο την ελληνική.»

Τέλος, για το άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι μάλλον θα υπάρξει ευελιξία ως προς την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας τους, παραπέμποντας πάντως σε ανακοινώσεις των αρμοδίων. «Δεν έχω αντιληφθεί ότι δε θα υπάρξει ευελιξία στο θέμα της ημερομηνίας που θα ξεκινήσουν τα σχολεία. Να περιμένουμε όμως τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα όλοι οι επιστήμονες, θα ήμασταν νεκρό σώμα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα