back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Το Βερολίνο θέτει τις Βρυξέλλες στις περιοχές υψηλού κινδύνου

Διαβάστε επίσης

Η Γερμανία έθεσε την πόλη των Βρυξελλών στις περιοχές υψηλού κινδύνου λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην βελγική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο εξέδωσε προειδοποίηση κατά των “τουριστικών μη απαραίτητων ταξιδιών” με προορισμό τις Βρυξέλλες, όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 ξεπέρασε το όριο των 50 ανά 100.000 κατοίκους την περασμένη εβδομάδα, διευκρινίζει στον ιστότοπό του το υπουργείο, το οποίο είχε ήδη θέσει την επαρχία της Αμβέρσας στην κατηγορία των περιοχών υψηλού κινδύνου πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Οι ταξιδιώτες από αυτές τις περιοχές θα πρέπει εφεξής να υποβάλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις για τον SARS-CoV-2 μόλις φτάνουν στη Γερμανία και να τίθενται σε καραντίνα εν αναμονή του αποτελέσματος ή να τίθενται σε καραντίνα δύο εβδομάδων αν αρνηθούν να κάνουν το τεστ.

Το γερμανικό υπουργείο έθεσε επίσης στις περιοχές υψηλού κινδύνου την Γαλλική Γουιάνα, όπου βρίσκεται το κύριο κοσμοδρόμιο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Η Γερμανία είχε θέσει την Πέμπτη στις ζώνες υψηλού κινδύνου τουριστικές περιοχές της Κροατίας, ενώ το ίδιο είχε κάνει πριν από μια εβδομάδα με την Ισπανία, αγαπημένο προορισμό των Γερμανών, τον οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο κατά εκατομμύρια.

Η Γερμανία βρίσκεται σε ετοιμότητα απέναντι σε μια ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για ένα δεύτερο κύμα της COVID-19 στη χώρα και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απέκλεισε την Τρίτη οποιοδήποτε μέτρο χαλάρωσης των υγειονομικών κανόνων που ισχύουν σήμερα, όπως η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα εμπορικά καταστήματα και τα εστιατόρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα