back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Stentorize it 2» 19-23 Αυγούστου 2020 στη Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 19 Αυγούστου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης, η πενθήμερη περιβαλλοντική καμπάνια «stentorize it 2 – βάζουμε δύναμη στην φωνή μας» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο Μηχανουργείο.

Στην δράση, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, θα παρουσιαστούν η οπτικοακουστική εικαστική εγκατάσταση «stentorize it 2» και ένα παζλ από τα έργα ζωγραφικής 100 παιδιών έως 16 ετών, με θέμα τη θάλασσα και τίτλο «Η θάλασσα των παιδιών μας». Τα έργα συνδέουν τα ζητήματα του περιβάλλοντος με τον ανθρωπισμό και την μεταξύ τους σχέση.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ΕΚΠΑΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης) και την καλλιτεχνική περιβαλλοντική ακτιβιστική ομάδα «Kika & artgroup TRY1». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 20.30.

«Stentorize it 2 – βάζουμε δύναμη στην φωνή μας»

Η εγκατάσταση  stentorize it 2 – βάζουμε δύναμη στην φωνή μας» είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς της εικαστικού  Κίκας Παρδάκης και της ομάδας της «artgroup TRY1». Το πρότζεκτ το οποίο έχει παρουσιαστεί 2 φορές στο Λονδίνο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

«Το μήνυμα που επιχειρούμε να περάσουμε είναι πως πρέπει να δυναμώσουμε την φωνή μας σε θέματα περιβάλλοντος ανθρωπισμού αλλά και δημόσιας υγείας» θα πει στον Αθήνα 9.84 η Κίκα Παρδάκη. «Το περιβάλλον, η υγεία και ο ανθρωπισμός είναι ζητήματα αλληλοεξαρτώμενα π,χ. αν οι θάλασσές μας είναι μολυσμένες από τα πλαστικά αυτό έχει επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων ή αν οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι, πεινάνε, αρρωσταίνουν και μεταναστεύουν, αυτό έχει επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη. Στόχος μας είναι μέσω της Τέχνης να ανοίξει ένας διάλογος για όλα αυτά τα θέματα χωρίς φυσικά να δημιουργήσουμε πανικό». 

Η είσοδος των επισκεπτών στις 2 εγκαταστάσεις της καμπάνιας είναι ελεύθερη, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως είναι η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Ώρες λειτουργίας

20.00 – 23.30
Την Κυριακή 9.00- 11.30 και 20.00- 23.00

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα