back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις για την ματαίωση παραστάσεων στην Αττική

Διαβάστε επίσης

ΣΕΗ: «Στα καράβια δεν κολλάει, στο θέατρο κολλάει»

Την σφοδρή αντίθεση του στην απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για ματαίωση πολιτιστικών εκδηλώσεων εκφράζει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ζητά την άμεση ανάκληση της.

«Στα καράβια δεν κολλάει, στο θέατρο κολλάει» αναφέρουν ειρωνικά στην σχετική ανακοίνωση τα μέλη του Σωματείου χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Περιφέρειας άδικη και αναίτια, η οποία οδηγεί στην ανεργία και την ανέχεια ακόμα και τους ελάχιστους καλλιτέχνες και εργαζόμενους στις Τέχνες που εργάζονταν αυτό το διάστημα, χωρίς,  μάλιστα, καμία πρόβλεψη για την αποζημίωσή τους.

«Ανεπίσημα μάθαμε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα ανακαλέσει την απόφαση της για ακύρωση των παραστάσεων και θα τις μεταφέρει τέλη Αυγούστου με Σεπτέμβριο» λέει στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας. «Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Πολιτισμού. Είμαστε σε αναμονή των αποφάσεων. Αν ακυρωθούν οι παραστάσεις θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι. Εμείς προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επίσης η πρόταση της Περιφέρειας για αντικατάσταση της διεξαγωγής των εκδηλώσεων με live streaming μας βρίσκει τελείως αντίθετους καθώς  δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η  μη μαγνητοσκόπηση και συνεπώς περαιτέρω εκμετάλλευση του καλλιτεχνικού έργου. Ο νόμος για εξασφάλιση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων είναι ελλιπής και δεν μπορεί να εφαρμοστεί » καταλήγει ο κ. Μπιμπίλας.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα