back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών επί της οδού Σωρού στη Μεταμόρφωση.

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 με οδηγίες προστασίας προς τους κατοίκους της περιοχής εστάλη νωρίτερα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα συστήνονται στους πολίτες, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή, τα εξής:

Αποφυγή στην έκθεση στη ροή του καπνού, Αποφυγή μετακινήσεων, να κλείσουν ερμητικά όλα τα παράθυρα και πόρτες και μείνετε εντός του σπιτιού. Παράλληλα συνιστάται τα κλιματιστικά να βρίσκονται σε λειτουργία εσωτερικής ανακύκλωσης αέρα όπου διατίθεται. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή το ΕΚΑΒ σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας ή νιώσετε δυσφορία και ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Ταυτόχρονα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των διοδίων της Αττικής Οδού. Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό, όπου έχουν ανοίξει τα διόδια προς αεροδρόμιο, με ελεύθερη διέλευση. Παράλληλα, έχουν κλείσει οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Λαμία και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Δεμάτι Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου Κρήτης. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 Ελικόπτερο.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, προβλέπεται για αύριο σε Αττική, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Λασίθι, Σάμο, Ικαρία & Δωδεκάνησα σύμφωνα με το Χάρτη Πολιτικής Προστασίας.

Με κατάνυξη και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου σε όλη την Ελλάδα. Διπλά μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Μήνυμα ότι η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα «δεν μας πτοούν», έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Μυτιλήνη, όπου βρέθηκε σήμερα για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. «Έχουμε απόλυτο σεβασμό στις αρχές του διαλόγου και της καλής γειτονίας και σύμμαχό μας το διεθνές δίκαιο” τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ» τονίζει στο μήνυμά του από τα Χανιά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης . Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες» τόνισε ο πρωθυπουργός .

“Η σκέψη μας σε όσους προασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα σε θάλασσα, ξηρά και αέρα” το μήνυμα του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

“Αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό, είναι δύσκολο για τη χώρα και για όλους μας” τονίζει σε μήνυμά του στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. “Ευχή και ανάγκη να βγούμε από όλο αυτό πιο δυνατοί, υγιείς και ενωμένοι. Καλή Παναγιά!”, καταλήγει ο κ. Μπακογιάννης.

Την απάντησή του στο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δήλωση του, επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία επιθυμεί διάλογο με την Ελλάδα και την Κύπρο, και παράλληλα επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας την να απευθυνθεί σε αυτούς που δεν σέβονται την Τουρκία.

Και ο καιρός

Αίθριος για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα