back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση. Αυτή την ώρα επιχειρούν 49 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, με 14 οχήματα, δύο ελικόπτερα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αποφεύχθηκε μέχρι στιγμής η επέκταση της πυρκαγιάς σε άλλο κτήριο.

Ταυτόχρονα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας και το σημείο διακοπής, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, μετακινήθηκε στα διόδια της Αττικής Οδού, για λόγους ασφαλείας και πολύ χαμηλής ορατότητας από τον πυκνό μαύρο καπνό.

Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό, όπου έχουν ανοίξει τα διόδια προς αεροδρόμιο, με ελεύθερη διέλευση.

Παράλληλα, έχουν κλείσει οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Λαμία και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μήνυμα ότι η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότατα «δεν μας πτοούν», έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Μυτιλήνη, όπου βρέθηκε σήμερα για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. «Έχουμε απόλυτο σεβασμό στις αρχές του διαλόγου και της καλής γειτονίας και σύμμαχό μας το διεθνές δίκαιο” τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ» τονίζει στο μήνυμά του για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων. Ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή όλων στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, λέγοντας ότι υποδεχόμαστε αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο «μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας».

Την απάντησή του στο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δήλωση του, επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία επιθυμεί διάλογο με την Ελλάδα και την Κύπρο, και παράλληλα επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας την να απευθυνθεί σε αυτούς που δεν σέβονται την Τουρκία.

Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

254 νέα κρούσματα του ιού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.

Νέα δέσμη μέτρων κυρίως για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής από τη Δευτέρα και έως τις 24 Αυγούστου.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Η Ουκρανία κατέγραψε 1.847 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊο τις τελευταίες 24 ώρες, τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε μια μέρα στη χώρα.

Και ο καιρός

Αίθριος αναμένεται και σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα