back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή παραμένει η Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της Μεταμόρφωσης από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το πρωί και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών επί της οδού Σωρού στη Μεταμόρφωση. Επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η 1η ΕΜΑΚ, εθελοντές υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας και 1 ελικόπτερο ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής ενδέχεται να σηκωθεί και 2ο ελικόπτερο.

Στις Εκκλησίες συρρέουν από το πρωί χιλιάδες πιστοί ανά την Ελλάδα, προκειμένου να γιορτάσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου πραγματοποιείται υπό τη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων προστασίας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στα Χανιά, όπου μαζί με τη σύζυγό του προσκύνησαν για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, όπου θα συνομιλήσει με τους πιλότους που βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Αλληλεγγύη, αποκλιμάκωση και διάλογος είναι το τρίπτυχο των συμπερασμάτων του χθεσινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν η τουρκική προκλητικότητα και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών εκφράζουν πλήρη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο και επισημαίνουν ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση από την Άγκυρα.

Eμφανή ή αφανή παρουσία των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης, ζήτησε, κατά πληροφορίες, ο κ. Δένδιας από τον αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Βιέννη.

Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

254 νέα κρούσματα του ιού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανόντων φτάνει τους 224.

Νέα δέσμη μέτρων κυρίως για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πλαφόν 50 ατόμων θα ισχύει έως τις 24 Αυγούστου σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις. Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής έως τις 24 Αυγούστου. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Ειδικά μέτρα στα πρότυπα του Πόρου επιβάλλονται σε Πάρο και Αντίπαρο. Παράταση των μέτρων στον Πόρο έως τις 24 Αυγούστου. Αναλυτικά τα νέα μέτρα στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Και ο καιρός: Αίθριος αναμένεται και σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα