back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή παραμένει η Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης προς Αθήνα και στο ύψος της γέφυρας Μεταμόρφωσης προς Λαμία, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών επί της οδού Σωρού στη Μεταμόρφωση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Συνδράμουν εθελοντικά οχήματα και υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας Αττικής . Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής η φωτιά δεν έχει επεκταθεί ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν εγκλωβισμένους.

Αυξημένη η κίνηση τόσο στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” όσο και στο λιμάνι του Πειραιά. Εντατικοί έλεγχοι στα λιμάνια για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Ευχές ενόψει του Δεκαπενταύγουστου έστειλε μέσω των social media ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθυμίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού. Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, να φορούν μάσκα και να κρατούν αποστάσεις το διήμερο της Παναγίας.

Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. 254 νέα κρούσματα του ιού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 98 εντοπίζονται στην Αττική, 67 στη Θεσσαλονίκη.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανόντων φτάνει τους 224.

Πλαφόν 50 ατόμων θα ισχύει έως τις 24 Αυγούστου σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Έως τις 24 Αυγούστου, απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, όπως στρατόπεδα, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης κα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ θα διενεργείται προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χώρους υψηλού συγχρωτισμού οι οποίοι επιστρέφουν από διακοπές.

Ειδικά μέτρα στα πρότυπα του Πόρου επιβάλλονται σε Πάρο και Αντίπαρο: από σήμερα απαγορεύονται συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων, ενώ στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν τεσσάρων ατόμων ανά τραπέζι, όριο το οποίο αυξάνεται στα 6 άτομα όταν πρόκειται για μέλη οικογένειας. Παράταση των μέτρων στον Πόρο έως τις 24 Αυγούστου.

Ακόμη έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.415 νέα κρούσματα μόλυνσης σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Αλληλεγγύη, αποκλιμάκωση και διάλογος είναι το τρίπτυχο των συμπερασμάτων του χθεσινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν η τουρκική προκλητικότητα και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών εκφράζουν πλήρη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο και επισημαίνουν ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση από την Άγκυρα.

Το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου, κατά το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης στο Βερολίνο.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Πανηγυρική πρόκριση για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Μπάγερν Μονάχου η οποία διέλυσε με 8-2 την Μπαρτσελόνα.

Και ο καιρός: Αίθριος αναμένεται και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα