back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης προς Αθήνα και στο ύψος της γέφυρας Μεταμόρφωσης προς Λαμία, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών επί της οδού Σώρου στη Μεταμόρφωση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Συνδράμουν 1 εθελοντικό όχημα και 1 υδροφόρα του δήμου.

Πάνω από 20.000 άτομα θα ταξιδέψουν σήμερα 15Αύγουστο με προορισμό τα νησιά της χώρας μας. Αυξημένη η κίνηση τόσο στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” όσο και στο λιμάνι του Πειραιά. Εντατικοί έλεγχοι στα λιμάνια για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Ευχές ενόψει του Δεκαπενταύγουστου έστειλε μέσω των social media ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθυμίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού. Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, να φορούν μάσκα και να κρατούν αποστάσεις το διήμερο της Παναγίας. «Αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

254 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 98 εντοπίζονται στην Αττική, 67 στη Θεσσαλονίκη.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν ακόμα τρεις θάνατοι από επιπλοκές του ιού, με τον συνολικό αριθμό των θανόντων να φτάνει τους 224.

Πλαφόν 50 ατόμων θα ισχύει έως τις 24 Αυγούστου σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, με εξαίρεση εστιατόρια, θέατρα και σινεμά. Έως τις 24 Αυγούστου, απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, όπως στρατόπεδα, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης κα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ θα διενεργείται προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χώρους υψηλού συγχρωτισμού οι οποίοι επιστρέφουν από διακοπές.

Ειδικά μέτρα στα πρότυπα του Πόρου επιβάλλονται σε Πάρο και Αντίπαρο: από σήμερα απαγορεύονται συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων, ενώ στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν τεσσάρων ατόμων ανά τραπέζι, όριο το οποίο αυξάνεται στα 6 άτομα όταν πρόκειται για μέλη οικογένειας. Παράταση των μέτρων στον Πόρο έως τις 24 Αυγούστου.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όπου επικρατεί συνωστισμός, αλλά και για όσους επιστρέφουν από επιβαρυμένες περιοχές για επτά ημέρες.

Αλληλεγγύη, αποκλιμάκωση και διάλογος το τρίπτυχο των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Βιέννη μέσω τηλεδιάσκεψης και συνοψίζει τη συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και την επιθετικότητα της Τουρκίας.

“Παραμένουμε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία. Βεβαίως, όμως, όχι υπό το κράτος πίεσης και εκβιασμού” δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το πέρας του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

“Απόλυτη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο” εκφράζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Πρωτοβουλίες για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επικοινώνησε με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ. Διεμήνυσε δε, ότι οι αμερικανογαλλικές απόψεις στην περιοχή ταυτίζονται και θα επιβληθούν.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Πανηγυρική πρόκριση για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Μπάγερν Μονάχου η οποία διέλυσε με 8-2 την Μπαρτσελόνα.

Και ο καιρός: Αίθριος αναμένεται και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα