back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Παρίσι χαιρετίζει την απόφαση να “ανασταλεί η προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών”

Διαβάστε επίσης

Η Γαλλία χαιρέτισε τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την «απόφαση που ελήφθη στο πλαίσιο αυτό» από το εβραϊκό κράτος να «αναστείλει την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών».

«Η απόφαση, που ελήφθη στο πλαίσιο αυτό από τις ισραηλινές αρχές, να ανασταλεί η προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών είναι ένα θετικό βήμα, που πρέπει να γίνει ένα οριστικό μέτρο», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Το νέο πνεύμα που μαρτυρούν οι ανακοινώσεις αυτές αναμένεται στο εξής να επιτρέψει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους για τη δημιουργία δύο κρατών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και συμφωνημένων παραμέτρων, που είναι η μοναδική επιλογή η οποία θα επιτρέψει μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην περιοχή», πρόσθεσε.

Τα ΗΑΕ και το Ισραήλ συμφώνησαν χθες Πέμπτη να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους, στο πλαίσιο μιας ιστορικής συμφωνίας που διαπραγματεύθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η οποία, όταν υπογραφεί, θα καταστήσει το Αμπού Ντάμπι μόλις την τρίτη αραβική χώρα που ακολουθεί αυτόν τον δρόμο από την ίδρυση του εβραϊκού κράτους, μετά την Αίγυπτο (1979) και την Ιορδανία (1994).

Η συμφωνία αυτή που ανακοινώθηκε πρώτα από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, θα δει το Ισραήλ να θέτει τέρμα στα πρόσφατα σχέδιά του να προσαρτήσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τα ΗΑΕ. Όμως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν το επιβεβαίωσε: η προσάρτηση τμημάτων των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών έχει «αναβληθεί» αλλά το Ισραήλ «δεν έχει αποποιηθεί» αυτή την πιθανότητα, διευκρίνισε.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα