back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να εκφωνήσει την κεντρική ομιλία στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων από τον Λευκό Οίκο

Διαβάστε επίσης

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ταμπλόιντ εφημερίδα New York Post και δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη, πως εξετάζει το ενδεχόμενο να εκφωνήσει την ομιλία με την οποία θα αποδεχθεί τυπικά το χρίσμα του κόμματός του ώστε να είναι υποψήφιος για την προεδρία στο εθνικό συνέδριό του, μέσα στον τρέχοντα μήνα, από μια έκταση με γρασίδι στον περίβολο του Λευκού Οίκου.

«Μάλλον θα εκφωνήσω την ομιλία μου στον Λευκό Οίο, επειδή είναι σπουδαίο μέρος. Είναι ένα μέρος που με κάνει να νοιώθω καλά, και κάνει τη χώρα να νοιώθει καλά», τόνισε ο Τραμπ στην εφημερίδα.

«Πιθανόν θα το κάνουμε έξω, σε κάποιον από τους χώρους με το γρασίδι, έχουμε διάφορα γρασίδια, έτσι μπορούμε να το κάνουμε έξω» ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης «από τον ιό της Κίνας», εξήγησε, χρησιμοποιώντας για νιοστή φορά έναν όρο που προκαλεί αγανάκτηση στο Πεκίνο.

Τόσο το Ρεπουμπλικανικό, όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισαν να συντομεύσουν τα — παραδοσιακά πολυήμερα — εθνικά συνέδριά τους και να τηρήσουν όσο περισσότερο είναι δυνατόν τις συστάσεις για τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Τραμπ είχε πει την περασμένη εβδομάδα πως θα αποδεχόταν επίσημα το χρίσμα του GOP ώστε να είναι ο υποψήφιός του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου με ομιλία του στον Λευκό Οίκο, προκαλώντας την αντίδραση πολλών στελεχών των Δημοκρατικών, που τον κατηγόρησαν ότι αποπειράται να καπηλευτεί το ιστορικό κτίριο για κομματική σκοπιμότητα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο μεγιστάνας έριξε την ιδέα να εκφωνήσει την ομιλία του από τον πασίγνωστο στις ΗΠΑ χώρο όπου εκτυλίχθηκε μια από τις πιο αιματηρές μάχες του αμερικανικού εμφυλίου, το Γκέτισμπεργκ, στην πολιτεία Πενσιλβάνια.

Ο Τραμπ διευκρίνισε στην Πόουστ ότι θα επισκεφθεί το Γκέτισμπεργκ κάποια άλλη στιγμή.

Σημειώνοντας ότι ο χώρος πρασίνου στον περίβολο του Λευκού Οίκου είναι μεγάλος, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε μιλώντας στην εφημερίδα πως θα μπορούσε να προσκληθεί «πολύς κόσμος» για να ακούσει την ομιλία του διά ζώσης.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ πως εάν χρησιμοποιήσει το ιστορικό κτίριο της προεδρίας για αυτή την κομματική εκδήλωση, θα «ατιμάσει τον Λευκό Οίκο».

Υπήρξαν όμως φωνές και τις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων που τάχθηκαν εναντίον της ιδέας να εκφωνήσει την ομιλία στο συνέδριο από τον Λευκό Οίκο. Ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον είπε πως «πιθανόν δεν θα έπρεπε να το κάνει».

Η ομιλία του μεγιστάνα έχει προγραμματιστεί να γίνει την τελευταία ημέρα του εθνικού συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων (24η-27η Αυγούστου). Την περασμένη εβδομάδα είπε πως τα ΜΜΕ θα προσκληθούν στη «βραδιά της ανάδειξης του υποψηφίου» στη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο Τραμπ βρίσκεται πίσω από τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, κατά τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε πολιτείες-κλειδιά.

Ο Μπάιντεν θα αποδεχθεί επίσημα το χρίσμα του δικού του κόμματος σε ομιλία στην πολιτεία του, το Ντέλαγουερ, κι όχι στο Μιλγουόκι όπως σχεδιαζόταν ως πρότινος. Το εθνικό συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος θα γίνει κατά το μεγαλύτερο μέρος του ψηφιακά από την 17η ως την 20ή Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα