back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Διαβάστε επίσης

«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς εκβιασμού και υπό την απειλή κανονιοφόρων. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε προς την τουρκική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στη Βιέννη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ώστε να λάβουν μέρος στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και σε άλλες συναντήσεις, όπως με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών κ. Πομπέο, υπογράμμισε, πως από το ΣΕΥ, σήμερα, η Ευρώπη πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας και έμπρακτης συμπαράστασης προς την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται», ανέφερε. «Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς εκβιασμού και υπό την απειλή κανονιοφόρων. Ο κ. Ερντογάν πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή. Η πρόσκλησή του για διάλογο είναι προσχηματική και αυτό το αντιλαμβάνεται η διεθνής κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε, ακόμη, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, στη σημασία που έχουν οι συμμαχίες που διαμορφώνει η Ελλάδα επισημαίνοντας πως η χώρα μας έχει καλλιεργήσει στρατηγικές σχέσεις με άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Γαλλία και στη στήριξη που παρέχεται στη χώρα μας από τον Γάλλο Πρόεδρο, ενώ με αφορμή την κοινή αεροναυτική άσκηση, σημείωσε πως εστάλη το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι ανεξαρτήτως των διεθνών συμμαχιών, οι ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ για να προστατέψουν την εθνική μας κυριαρχία, με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα