back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καλύτερη εικόνα από τη φωτιά στη Νάξο – Υπό μερικό έλεγχο στο Μεσολόγγι – Σε ύφεση η φωτιά στα Χανιά

Διαβάστε επίσης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Δ.Ε Οινιάδων Αιτωλοακαρνανίας.

Νωρίτερα ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Οινιάδων, του δήμου Μεσολογγίου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, στον τόπο της φωτιάς επιχειρούν 36 πυροσβέστες, με 13 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Βελτιώνεται σταδιακά η εικόνα στη Νάξο

Εν τω μεταξύ, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Νάξο, όπου είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Σκαδού και απείλησε το χωριό, το οποίο εκκενώθηκε από τους κατοίκους του προληπτικά.

Στο νησί μετέβη ένα αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, για να ενισχύσει τις δυνάμεις που επιχειρούν. Αυτή την ώρα στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 53 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει θαμνώδη έκταση ωστόσο στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ με ριπές 6-7 μποφόρ, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και καθιστούν επικίνδυνη την πυρκαγιά.

Κάποια στιγμή οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά το χωριό Σκαδό, και με εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι για λόγους ασφαλείας.

Η φωτιά πέρασε κοντά στο χωριό χωρίς να αναφερθούν μέχρι στιγμής ζημιές και λόγω των ανέμων κατευθύνθηκε νότια, προς το χωριό Κόρωνα, το οποίο όμως δεν απειλήθηκε.

Χανιά: Σε ύφεση η φωτιά στο δήμο Κανδάνου – Σελίνου

Σε ύφεση, μετά από προσπάθειες τριών ημερών, βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στον νοτιοδυτικό τμήμα του δήμου Κανδάνου-Σελίνου.

Στην περιοχή κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν από εναέρια μέσα.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν σήμερα τα ενεργά μέτωπα, ωστόσο παραμένουν στην περιοχή και ενεργούν για την αποτροπή αναζωπύρωσης εστιών φωτιάς.

Η πυρκαγιά αποτέφρωσε χορτολιβαδικές, δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες, ωστόσο ακριβής αποτίμηση θα υπάρχει όταν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο

Στο έργο της κατάσβεσης, συμμετείχαν 100 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη και 77 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα, 38 υδροφόρα οχήματα, 15 βοηθητικά, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», μηχανήματα δήμων και ιδιωτών καθώς και εθελοντές.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς τέθηκε σε γενική επιφυλακή το σύνολο των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νησιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα