back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επικοινωνία Ν. Παναγιωτόπουλου με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Οι προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την τουρκική παραβατική συμπεριφορά, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρέθηκαν στο επίκεντρο και της συνάντησης που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας ασφαλείας και σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και συζητήθηκαν νέες πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση των διμερών αμυντικών και αμυντικο-τεχνικών σχέσεων, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες, μετά το πρωτόκολλο τροποποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Βενιαμίν Γκαντζ, πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Υπογραμμίστηκε η πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη του Ισραήλ προς την Ελλάδα, τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, τις θαλάσσιες ζώνες της και το δικαίωμα καθορισμού ΑΟΖ της, όπως εκφράστηκε με σαφήνεια στην πρόσφατη δήλωση της Ισραηλινής κυβερνήσεως.

Οι δύο υπουργοί συνομίλησαν, επίσης για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής, αμυντικό – τεχνικής συνεργασίας και συνεργασίας μεταξύ αμυντικών βιομηχανιών τους, σε συνέχεια της συναντήσεως του υπουργού Εθνικής Αμύνης με τον Ισραηλινό ομόλογό του, στο πλαίσιο της επισκέψεως του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, τον Ιούνιο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα