back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

254 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, εκ των οποίων μόνο τα 22 είναι εισαγόμενα. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε 27 περιφέρειες ανά την επικράτεια. 98 εντοπίζονται στην Αττική, 76 στη Θεσσαλονίκη, 9 στον Έβρο, 6 στη Λάρισα και 6 στη Χαλκιδική.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 6.632, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2.208, το 1/3, δηλαδή, του συνόλου, καταγράφηκαν τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών, ενώ καταγράφηκαν ακόμα δύο θάνατοι από επιπλοκές του ιού, με τον συνολικό αριθμό των θανόντων να φτάνει τους 223.

Νέα μέτρα για την αναχαίτιση της έξαρσης των κρουσμάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Πλαφόν 50 ατόμων θα ισχύει έως τις 24 Αυγούστου σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, με εξαίρεση εστιατόρια, θέατρα και σινεμά.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία, απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, όπως στρατόπεδα, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης κα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ θα διενεργείται προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χώρους υψηλού συγχρωτισμού οι οποίοι επιστρέφουν απο διακοπές.

Ειδικά μέτρα στα πρότυπα του Πόρου επιβάλλονται σε Πάρο και Αντίπαρο: από αύριο απαγορεύονται συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων, ενώ στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν τεσσάρων ατόμων ανά τραπέζι, όριο το οποίο αυξάνεται στα 6 άτομα όταν πρόκειται για μέλη οικογένειας. Παράταση των μέτρων στον Πόρο έως τις 24 Αυγούστου.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όπου επικρατεί συνωστισμός, αλλά και για όσους επιστρέφουν από επιβαρυμένες περιοχές για επτά ημέρες.

Έκκληση του Πρωθυπουργού προς τους νέους: “Προσέξτε τον εαυτό σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο σε ταξιδιώτες που θα επιστρέψουν την Κυριακή από τα νησιά θα πραγματοποιήσουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Επίσης, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας που επιστρέφουν από άδεια θα παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία για επτά ημερολογιακές ημέρες.

Ο αγώνας δρόμου για την ανάπτυξη αλλά και την εξασφάλιση ενός εμβολίου για την καταπολέμηση του Covid-19 συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Η Κομισιόν ήρθε σε συμφωνία με τη βρετανική φαρμακευτική AstraZeneca για την αγορά, σε πρώτη φάση, 300 εκατομμυρίων δόσεων του υπό ανάπτυξη εμβολίου της. Βάσει της συμφωνίας, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ακόμη 100 εκατομμυρίων δόσεων εάν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό.

Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε τις προκαταρκτικές της συνομιλίες για την αγορά ακόμη 200 εκατομμυρίων δόσεων του υπό ανάπτυξη εμβολίου της αμερικανικής Johnson & Johnson.

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με τον Νίκο Δένδια να ενημερώνει το έκτακτο Συμβούλιο για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Να τερματιστούν οι τουρκικές προκλήσεις”, ζήτησε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, πριν από την έναρξη του Συμβουλίου.

Eμφανή ή αφανή παρουσία των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης, ζήτησε, κατά πληροφορίες, ο κ. Δένδιας από τον αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Βιέννη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική ρητορική του: “Δεν θα αφήσουμε την παραμικρή ενέργεια κατά πλοίων μας αναπάντητη”, δήλωσε, αναφερόμενος στις αιτιάσεις της Άγκυρας για παρενόχληση ενός από τα σκάφη συνοδείας του Oruc Reis, της φρεγάτας Kemal Reis, από την ελληνική πλευρά.

Την ίδια ώρα, σε επιστολή προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνει λόγο για απροθυμία της Ελλάδας για εκκίνηση έντιμου διαλόγου με την Τουρκία, μιλώντας για “ιδιοτροπίες” της χώρας μας και της Κύπρου. Υποστηρίζει ότι η συμφωνία Αθήνας – Καϊρου παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και του Λιβάνου και καλεί, όλες τις χώρες της ΕΕ να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε “άδικη”, όπως αναφέρει, απόφαση εναντίον της χώρας του.

Με αφορμή το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην εφημερίδα των συντακτών, την αναπαραγωγή του από τουρκική εφημερίδα και τις διαροοές αππό κυβερνητικές πηγές που εξέφραζαν την ενόχλησή τους, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθή ανακοίνωση:

Όση αθλιότητα και να επιστρατεύσει η κυβέρνηση κατά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει το έλλειμμα εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία.

Αυστηροποίηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και στην Ισπανία, όπου, στο εξής, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στη μία μετά τα μεσάνυχτα, θα απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε υπαίθριους χώρους -αγαπημένη συνήθεια των νέων- ενώ θα απαγορεύεται και το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Περιορισμός των επισκεπτηρίων στους οίκους ευγηρίας και στοχευμένοι μοριακοί έλεγχοι σε συγκεκριμένες περιοχές, καθώς και σε εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική με βόρειους ανέμους που θα φτάνουν τα 6 Μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 31ενας βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα