back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στα 223 τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς νωρίτερα κατέληξαν στη Θεσσαλονίκη μία 84χρονη και μία γυναίκα 81 ετών, η οποία σχετίζεται με το Γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, με τους νεκρούς από το ίδρυμα να φτάνουν πλέον τους 3.

…Νωρίτερα, νέα μέτρα, για την αναχαίτιση της έξαρσης των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Μεταξύ αυτών, πλαφόν 50 ατόμων μέχρι τις 24 Αυγούστου σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, με εξαίρεση τα εστιατόρια, θέατρα και σινεμά. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού σε στρατόπεδα, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ θα υπάρχει προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Ειδικά μέτρα, τύπου Πόρου, σε Πάρο και Αντίπαρο: από αύριο απαγορεύονται εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, ενώ στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 ατόμων, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα – υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ενώ τα καταστήματα θα κλείνουν στις 12. Τέλος, παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου. Τέλος, ισχυρή σύσταση για μάσκα για 7 ημέρες για όσους επιστρέφουν από επιβαρυμένες περιοχές.

Ιδιαίτερο μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους νέους: “Προσέξτε τον εαυτό σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο σε ταξιδιώτες που θα επιστρέψουν την Κυριακή από τα νησιά θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Επίσης, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας που επιστρέφουν από κανονική άδεια, θα παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία για επτά ημερολογιακές ημέρες, για την αποτελεσματικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας. Περισσότερα θα μας πει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ, με τον Νίκο Δένδια να ενημερώνει το έκτακτο Συμβούλιο για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακολούθως, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο. “Να αντιληφθεί η Άγκυρα ότι οι απειλές και οι προκλήσεις απέναντι στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα χωρών της ΕΕ θα έχουν συνέπειες”, σημειώνει ο ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στα “ΝΕΑ”.

Επιθετική ρητορική από τον Ταγίπ Ερντογάν: “Δεν θα αφήσουμε την παραμικρή ενέργεια κατά πλοίων μας αναπάντητη”, υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος, αναφερόμενος στις αιτιάσεις της Άγκυρας για παρενόχληση ενός από τα σκάφη συνοδείας του Oruc Reis, της φρεγάτας Kemal Reis, από την ελληνική πλευρά. Την ίδια ώρα, σε επιστολή προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνει λόγο για απροθυμία της Ελλάδας να ξεκινήσει έναν έντιμο διάλογο με την Τουρκία, μιλώντας για “ιδιοτροπίες” της χώρας μας και της Κύπρου. Υποστηρίζει ότι η συμφωνία Αθήνας – Καϊρου για την ΑΟΖ παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και του Λιβάνου και καλεί, τέλος, όλες της χώρες της Ένωσης να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε “άδικη”, όπως λέει, απόφαση εναντίον της χώρας του.

Στο μεταξύ, κυβερνοεπίθεση από αγνώστους δέχθηκε η ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας, η οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας. Στο μήνυμά τους οι χάκερς αναφέρουν ότι είναι τουρκικής υπηκοότητας, προσθέτοντας ότι για κάθε επίθεση που πραγματοποιεί η Ελλάδα σε βάρος του τουρκικού σεισμογραφικού, Oruc Reis, θα δίνουν την απάντησή τους μέσω του διαδικτύου.

Για έλλειμμα στρατηγικής και υποταγή και της εξωτερικής πολιτικής στην εύκολη επικοινωνία και στο πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, κατηγορεί την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην ΕΦ.ΣΥΝ, γεγονός που, όπως αναφέρει, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Δεύτερο “όχι” από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο αίτημα του ανακριτή, κ. Μαρνέρη, για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα που το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Προληπτική εκκένωση του χωριού Σκαδό στη Νάξο, καθώς είναι σε εξέλιξη φωτιά στην περιοχή. Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. Φωτιά και σε χορτολιβαδική έκταση στον δήμο Μεσολογγίου, στην περιοχή Οινιάδων. Καλύτερη η εικόνα, μετά από προσπάθειες τριών ημερών, από την πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα του δήμου Κανδάνου-Σελίνου, στην Κρήτη.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις στο Νεπάλ.

Καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με βόρειους ανέμους έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 36 βαθμοί Κελσίου – 32 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα