back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Μεταξύ αυτών, πλαφόν 50 ατόμων μέχρι τις 24 Αυγούστου σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, με εξαίρεση τα εστιατόρια, θέατρα και σινεμά.
Επίσης, μέχρι τις 24 του μήνα, απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής συμπεριλαμβανομένου των νησιών του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ θα υπάρχει προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο: από αύριο απαγορεύονται εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, ενώ στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 ατόμων, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα – υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ενώ τα καταστήματα θα κλείνουν στις 12. Τέλος, παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.

Ιδιαίτερο μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους νέους: “Προσέξτε τον εαυτό σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Στα 222 τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς κατέληξε 84χρονη στη Θεσσαλονίκη. Η ηλικιωμένη δεν σχετίζεται με το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. “Είμαστε στην αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας”, προειδοποίησε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο σε ταξιδιώτες που θα επιστρέψουν την Κυριακή από τα νησιά θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Συνελήφθη στη Σιθωνία της Χαλκιδικής 62χρονος που κυκλοφορούσε στην περιοχή, αν και μεταξύ των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Κλείνουν τα nightclub, στην Ισπανία, ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Tις επόμενες ώρες η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο στη Βιέννη και η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος της Αθήνας, με επίκεντρο την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Έκκληση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου για αποκλιμάκωση της έντασης και για απευθείας διάλογο των δύο πλευρών. Ανησυχητικές οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει πριν την συνάντησή με τον Νίκο Δένδια, ο Αυστριακός ΥΠΕΞ.

“Δεν θα αφήσουμε την παραμικρή επιθετική ενέργεια κατά πλοίων μας αναπάντητη”, υπογράμμισε, στο μεταξύ, σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις αιτιάσεις της Άγκυρας για παρενόχληση ενός από τα σκάφη συνοδείας του Oruc Reis, της φρεγάτας Kemal Reis από την ελληνική πλευρά. Επιστολή Τσαβούσογλου στους Ευρωπαίους ομολόγους του, ενόψει του σημερινού Συμβουλίου – ο Τούρκος ΥΠΕΞ κάνει λόγο για απροθυμία της Ελλάδας να ξεκινήσει έναν έντιμο διάλογο με την Τουρκία, μιλώντας για “ιδιοτροπίες” της χώρας μας και της Κύπρου. Υποστηρίζει ότι η συμφωνία Αθήνας – Καϊρου για την ΑΟΖ παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και του Λιβάνου και καλεί, τέλος, όλες της χώρες της Ένωσης να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε “άδικη”, όπως λέει, απόφαση εναντίον της χώρας του. Επίσης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τη Γενεύη μαζί με τον Ελβετό ομόλογό του, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελβετία προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στη διένεξη και η Τουρκία συμφώνησε κατ’ αρχήν.

Για έλλειμμα στρατηγικής και υποταγή και της εξωτερικής πολιτικής στην εύκολη επικοινωνία και στο πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, κατηγορεί την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην ΕΦ.ΣΥΝ, γεγονός που, όπως αναφέρει, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

“Όχι” της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για δεύτερη φορά στην ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, που είχε ζητήσει ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος διενεργεί τη δικαστική έρευνα.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Νάξο, όπου είναι σε εξέλιξη φωτιά στην περιοχή Σκαδού, ενώ το χωριό εκκενώθηκε προληπτικά. Στο νησί μετέβη και αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Σε ύφεση, την ίδια ώρα, μετά από προσπάθειες τριών ημερών η πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα του δήμου Κανδάνου-Σελίνου, στην Κρήτη.

Πληθώρα σημαντικών επανεκδόσεων περιλαμβάνει η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Μια από αυτές το Inception, του Κρίστοφερ Νόλαν. Τις λεπτομέρειες έχει η Βάσια Μπακετέα…

Καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με βόρειους ανέμους έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 36 βαθμοί Κελσίου – 33 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα