back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στο υπουργείο Άμυνας ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, για συνάντησή του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, εν μέσω της κρίσης που πυροδοτεί η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

Θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον

Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο στη Βιέννη.

Να αξιοποιήσει τις σημερινές συνομιλίες προκειμένου να ζητήσει ευθέως την απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική ΑΟΖ καλούν με επιστολές τους τον Μάικ Πομπέο Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές.

Το μεσημέρι η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος της Αθήνας.

Την πρόσφατα υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών, εξήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Νίκο Δένδια.

 

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για την πορεία εξάπλωσης του κορωνοιού στη χώρα μας και τις περαιτέρω αποφάσεις της κυβέρνησης.

204 τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Προβληματίζει η διασπορά τους σε 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

22 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

221 τα θύματα, μετά το θάνατο άλλων πέντε ανθρώπων χθες, ανάμεσά τους δύο ασθενείς από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Τη λήψη νέων, πιο αυστηρών μέτρων έχει ήδη ζητήσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του SMS για έξοδο από το σπίτι άφησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Mega. Διευκρίνισε ωστόσο πως αν γίνει θα γίνει τοπικά, σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

 

Το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία εξετάζουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στον ΣΚΑΙ της Αναστασίας Κοτανίδου, μέλους της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, το σενάριο αυτό ήδη συζητείται στους κόλπους των αρμοδίων επιστημόνων.

 

Κόκκινη ζώνη υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον κορωνοιό κήρυξε το Παρίσι η γαλλική κυβέρνηση.

Το διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα δίνει στις τοπικές αρχές την εξουσία να περιορίσουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώσουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια.

Η απόφαση περιλαμβάνει και την περιφέρεια Μπους-ντι-Ρον γύρω από τη Μασσαλία στις ακτές της Μεσογείου.

Καραντίνα 14 ημερών θα επιβάλει από αύριο η Βρετανία σε όσους εισέρχονται στη χώρα από τη Γαλλία και άλλα κράτη.

Τη λύπη του για την απόφαση εξέφρασε το Παρίσι και διαμήνυσε, μέσω του Γάλλου υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ότι θα εφαρμόσει “μέτρο ανταπόδοσης”.

Παρατείνεται για τουλάχιστον 12 ημέρες το lockdown που επιβλήθηκε ξανά στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

 

Οι μάσκες με βαλβίδα δεν εμποδίζουν την μετάδοση του κορονοϊού επαναλαμβάνει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, τονίζοντας ότι η χρήση μάσκας είναι αναγκαία για να μην εκτινάσσονται σταγονίδια, που μπορεί να μολύνουν άλλους ανθρώπους. Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη απαγορεύσει στους επιβάτες τους να φοράνε μάσκα με βαλβίδα, με τελευταία την American Airlines, η οποία ανακοίνωσε ότι η σχετική απόφασή της θα τεθεί σε ισχύ στις 19 Αυγούστου.

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος του 15Αύγουστου.

Ιδιαίτερα αυξημένη από νωρίς το πρωί η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς. Σήμερα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1.5 τόνου στο ρεύμα εξόδου από τις 16:00 έως τις 21:00.

 

Βροχή εντολών αποσύνδεσης ρεύματος και παύσης εκπροσώπησης για κακοπληρωτές από τους προμηθευτές καταγραφεί στην ετήσια έκθεση πεπραγμένων της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ξεπερνούν τις 227.000 οι εντολές για διακοπές το 2019

 

Στα ταμεία των Δήμων Χαλκίδος και Διρφυέων – Μεσσαπίων από σήμερα τα επιδόματα που δικαιούνται οι πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων ανανεώνει το ραντεβού του με κοινό και καλλιτέχνες στο θέατρο Κολωνού από τις 21 Αυγούστου έως τις 10 Οκτωβρίου και στο θέατρο Γκράβας από τις 26 Αυγούστου έως τις 7 Οκτωβρίου, έχοντας λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος και σήμερα ο καιρός στην Αττική, με βοριάδες 6 Μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα