back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις, με τις επόμενες ώρες να δίνουν το στίγμα των εξελίξεων.

Το μεσημέρι συνέρχεται η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος της Αθήνας, ενώ ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

Τηλεφωνικές συνομιλίες χθες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, τόνισε στον τούρκο πρόεδρο ότι “η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου”.

Κάτω από τη Ρόδο έφτασε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, που πλέει από χθες ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

 

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για την πορεία εξάπλωσης του κορωνοιού στη χώρα και τις περαιτέρω αποφάσεις της κυβέρνησης.

204 τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Προβληματίζει η διασπορά τους σε 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

22 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

221 τα θύματα, μετά το θάνατο άλλων πέντε ανθρώπων χθες, ανάμεσά τους δύο ασθενείς από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Απαγορεύονται στο εξής τα επισκεπτήρια στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων.

 

Την αναστολή συμβάσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά από την υγειονομική κρίση για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση των μέτρων επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών και εντάσσονται στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού που είχαν την 30η Ιουνίου.

Αναστέλλονται από σήμερα έως τις 31 Αυγούστου όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής οι οποίες είχαν προγραμματιστεί σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους.

Τη λήψη νέων, πιο αυστηρών μέτρων έχει ήδη ζητήσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του SMS για έξοδο από το σπίτι άφησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Mega. Διευκρίνισε ωστόσο πως αν γίνει θα γίνει τοπικά, σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Η Βρετανία αποφάσισε να επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους φτάνουν στη χώρα από τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Μάλτα και άλλα κρατη.

Τη λύπη του για την απόφαση εξέφρασε το Παρίσι και διαμήνυσε, μέσω του Γάλλου υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ότι θα εφαρμόσει “μέτρο ανταπόδοσης”.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους τουλάχιστον 1.185 θανάτους ασθενών.

Να δοθεί εντολή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε όλους τους πολίτες να φορούν μάσκες ζήτησε χθες ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

«Κάθε Αμερικανός θα έπρεπε να φοράει μάσκα όταν βγαίνει έξω τουλάχιστον τους επόμενους τρεις μήνες», τόνισε.

Το εμβόλιο που θα διανεμηθεί στις χώρες της Λατινικής Αμερικής αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Άρχισε η έξοδος του 15Αύγουστου.

Ουρές ταξιδιωτών στο λιμάνι του Πειραιά με μάσκες και αποστάσεις

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς. Σήμερα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1.5 τόνου στο ρεύμα εξόδου από τις 16:00 έως τις 21:00.

 

Συνεχίζεται η μάχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να θέσει υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά στα Χανιά, που ξεκίνησε από την περιοχή Μουστακός.

Στις περιοχές Παπαδιανά και Σκλαβοπούλα δόθηκε χθες εντολή για προληπτική εκκένωση, ενώ εκατοντάδες παραθεριστές κλήθηκαν να απομακρυνθούν από την παραλία του Κεδρόδασους.

 

Η Γαλλία χαιρέτισε τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος και σήμερα ο καιρός στην Αττική, με βοριάδες 6 Μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα