back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοινώνονται σήμερα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Την προαναγγελία έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στην πρωινή τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς και τους επιστήμονες. Κατά την έναρξη της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε με μήνυμά του στους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, κάνοντας έκκληση για προσοχή. “Προσέξτε τον εαυτό σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

…Η επίπτωση της επιδημίας αρχίζει να αποτυπώνεται στο σύστημα Υγείας, αφού μέσα σε μία ημέρα αυξήθηκαν κατά 51 οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία, φτάνοντας τους 221 – 22 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. “Είμαστε στην αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας”, προειδοποίησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

…Επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο σε ταξιδιώτες που θα επιστρέψουν την Κυριακή από τα νησιά θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Εθελοντές θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας τους εκδρομείς για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα.

…Στο μεταξύ, χθες το βράδυ συνελήφθη 62χρονος στη Σιθωνία, ο οποίος κυκλοφορούσε στην περιοχή, αν και ήταν ανάμεσα στα κρούσματα των εργαζομένων στο εργοστάσιο τυποποίησης ελιάς και δεν τηρούσε, ως όφειλε, την καραντίνα. Εκτός από τη σύλληψη, του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για αντικοινωνική συμπεριφορά.

Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 12,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, λόγω των μέτρων για την πανδημία. Κατά το ίδιο διάστημα, η απασχόληση στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά 2,8% και κατά 2,6% στην ΕΕ. Σημειώνεται ότι η πτώση αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 1995.

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου. Ιδιαίτερα αυξημένη από νωρίς το πρωί η κίνηση στα λιμάνια. Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς – απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου από τις 4:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας κινείται και σήμερα το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος, Oruc Reis. Tις επόμενες ώρες η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο στη Βιέννη και η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος της Αθήνας, με επίκεντρο την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

…”Όλος ο διπλωματικός κόσμος έχει συνταχθεί με τις ελληνικές θέσεις και καλεί την Τουρκία να αποσύρει το ερευνητικό της σκάφος και τα συνοδά πολεμικά”, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι ολόκληρη η διεθνής κοινότητα επιδιώκει τα μέρη να καθίσουν να συζητήσουν υπό όρους ορθού λόγου και Διεθνούς Δικαίου, έτσι ώστε να επανέλθει μια σχετική σταθερότητα στην περιοχή.

Σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα του δήμου Κανδάνου – Σελίνου στα Χανιά. Το κύριο μέτωπο εξελίσσεται κοντά στο Κεδρόδασος, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Επιχειρούν 90 πυροσβέστες και 70 άτομα πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα. Φωτιά και σε δασική έκταση στο Σκαδό Νάξου. Κινητοποιήθηκαν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 2 Α/Φ ΚΑΙ 1 Ε/Π.

Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου στη βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με βόρειους ανέμους 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα