back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19:Ξεπέρασαν τους 14.000 οι θάνατοι στην Κολομβία

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 14.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στην Κολομβία αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης την 6η Μαρτίου, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.

Το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 308 νέους θανάτους, γεγονός που αύξηση το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στους 14.145 τους πέντε μήνες της υγειονομικής κρίσης.

Διευκρίνισε ότι οι 308 θάνατοι δεν ήταν ο αριθμός των προηγούμενων 24 ωρών, αποτελεί άθροισμα δεδομένων που συγκεντρώθηκαν σε όλη τη χώρα τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Η Κολομβία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 433.805 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Κατατάσσεται τέταρτη στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως προς τον αριθμό των θανάτων και των κρουσμάτων μόλυνσης, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Περού.

Στην πρωτεύουσα Μπογοτά των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων συγκεντρώνεται το 34,6% των μολύνσεων συνολικά.

Στον πληθυσμό επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα από την 25η Μαρτίου που θα διαρκέσουν τυπικά ως την 30ή Αυγούστου με βάση τις εντολές της κυβέρνησης του προέδρου Ιβάν Ντούκε, ωστόσο με ολοένα περισσότερες εξαιρέσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας επανεκκίνησης της οικονομίας, που έχει υποστεί βαρύ πλήγμα.

Αυστηρός περιορισμός πάντως επιβάλλεται σε αρκετές συνοικίες της πρωτεύουσας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας με σκοπό την επιβράδυνση της εξάπλωσης και την αποφυγή του κορεσμού των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), η πληρότητα των οποίων φθάνει το 88% κατά μέσον όρο.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική έχει μετατραπεί στην περιφέρεια που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, με πάνω από 5,8 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης και σχεδόν τους 229.000 από τους συνολικά 750.000 θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα