back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ: 78 εκδηλώσεις στα θέατρα Κολωνού και Γκράβας όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο

Διαβάστε επίσης

Αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι, λόγω κορονοϊού, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ανανεώνει το ραντεβού του με κοινό και καλλιτέχνες στο θέατρο Κολωνού στις 21 Αυγούστου έως τις 10 Οκτωβρίου και στο θέατρο Γκράβας στις 26 Αυγούστου έως 7 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα «Στηρίζουμε τον Πολιτισμό» ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου και το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε στις 8 Αυγούστου. Μετά από μία μικρή ανάπαυλα επιστρέφει για μοναδικές βραδιές με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και παραστάσεις χορού.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι ξεκινάει πάλι το φεστιβάλ μας το οποίο είχε διακοπεί για λίγες μέρες λόγω διακοπών του Αυγούστου. Στις 21 του μήνα ξεκινάμε στο θέατρο Κολωνού και στις 26 του μήνα στην Γκράβα. Θα έχουμε μέχρι στις 10 Οκτωβρίου που είναι το πρόγραμμα θεατρικά έργα, χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και κάποιες παιδικές παρατάσεις για τους μικρούς μας φίλους. Το θέατρο Γκράβας αγαπάει τα παιδιά, δίνοντας έμφαση στο παιδικό θέατρο», δήλωσε χαρακτηριστικά στον 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου.

Παράλληλα, η κ. Ροκοφύλλου προαναγγέλει μέσω του 9.84 και σειρά δράσεων από τον Σεπτέμβριο στις δημοτικές πινακοθήκες, «αρχής γενομένης από την πολύ σημαντική έκθεση της νήσου Κέρου, με τα αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού, που ξεκινά στις 10 του μήνα. Θα ακολουθήσουν δράσεις και στις άλλες δημοτικές πινακοθήκες μας ( στα δυο κτίρια του Κεραμεικού και στο κέντρο Τεχνών) καθώς και αντίστοιχα στο θέατρο Ολύμπια».

Το πρόγραμμα στηρίζουμε τον πολιτισμό

Ο ΟΠΑΝΔΑ και ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησαν, από τις 13 Ιουλίου έως τις 10 Οκτωβρίου, 78 εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, κάποιες εκ των οποίων με ελεύθερη είσοδο, με καλλιτέχνες, δημιουργούς και μουσικά σύνολα διαχρονικής προσφοράς και προσφέρουν στους πολίτες μια όαση πολιτισμού σε μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού, αλλά και σε έναν ζωτικό χώρο πολιτισμού στην Γκράβα.

Ο ΟΠΑΝΔΑ συμμετέχει στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, για τη στήριξη των καλλιτεχνών και των ανθρώπων που εργάζονται στον πολιτισμό και διαθέτει δωρεάν δύο πολιτιστικούς του χώρους με έμφαση στις γειτονιές, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Αθήνας, στην 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα, το θέατρο Κολωνού και το θέατρο Γκράβας.

«Γιάννης Κούτρας, Δημήτρης Σταρόβας, Παυλίνα Βουλγαράκη, Γιώργος Κιμούλης, Ελένη Γερασιμίδου, Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, 1550, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Μαρία Κόκκα, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργης Χριστοδούλου, Νίκος Τουλιάτος, Αναστασία Ζαννή, Μπάμπης Τσέρτος, Φωτεινή Φιλοσόφου, Νίκος Γιάννακας, κ.ά., είναι μερικά από τα ονόματα που θα κάνουν στάση στο θέατρο Κολωνού, χαρίζοντάς μας υπέροχες μουσικές και θεατρικές στιγμές.

«Το θέατρο Κολωνού, μας υποδέχεται στις 21 Αυγούστου με το παραμύθι των παραμυθιών Η Λίμνη των Κύκνωντων Β. Γκέλτσερ και Β. Τσαϊκόφσκι, μία παιδική θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου, που θα μας ταξιδέψει στο όνειρο, στο χώρο της μαγείας και των ξωτικών, ενώ στο θέατρο Γκράβας στις 26 Αυγούστου περιμένει τους μικρούς μας φίλους Ο Λύκος και τα επτά κατσικάκια ένα κουκλοθεατρικό μιούζικαλ για παιδιά 2,5-5,5 ετών με ηθοποιούς και κούκλες», πρόσθεσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ.

Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων για την προστασία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.Τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας είναι προσβάσιμα σε Άτομα με Αναπηρία.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα