back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων: Ένα όραμα αλληλεγγύης που έγινε πραγματικότητα

Διαβάστε επίσης

Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Ο Λεωνίδας Κουρσούμης, άστεγος συμπολίτης μας, με αγάπη στα βιβλία και χρόνια πορεία σε εκδοτικό οίκο, άνοιξε με μεγάλη επιτυχία το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων.

“Αυτό που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε είναι η ελπίδα να μην περάσουμε όσα βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια” δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και την Τασούλα Επτακοίλη ο Λεωνίδας Κουρσούμης, Ιδρυτής του Παλαιοβιβλιοπωλείου των Αστέγων.”Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και τώρα με την πανδημία πρέπει να προσέχουμε όλοι μας”πρόσθεσε.

Όπως είπε “αυτή τη στιγμή, πάνε καλά τα πράγματα με το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων. Έχουμε προχωρήσει σημαντικά τις διαδικασίες, για τη μεταστέγασή μας σε νέο χώρο”.

Μέσα στο Παλαιοβιβλιοπωλείο, οι αναγνώστες μπορούν να βρουν «πνευματικούς θησαυρούς” ,περίπου 8.000 με 9.000 βιβλία από όλες τις θεματικές κατηγορίες, ενώ μπορούν να χαρίσουν όσα βιβλία δεν χρειάζονται πια.

“Μέχρι το τέλος Αυγούστου, κάνουμε και μια προσφορά. Ο επισκέπτης μας μπορεί να αγοράσει 15 βιβλία μόνο με 10 ευρώ. Αυτό το έσοδο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται οι τρεις πρώην άστεγοι συνάνθρωποι μας” τόνισε ο κ. Κουρσούμης.

Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 132, στο Γκάζι .Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Θα παραμείνει κλειστό το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου και τη Δευτέρα 17 Αυγούστου .Θα είναι πάλι κοντά στο αναγνωστικό κοινό από την Τρίτη 18 Αυγούστου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα