back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σκέψεις και μέτρα για μάσκες που πετιούνται στους δρόμους

Διαβάστε επίσης

Τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, με την χρήση προστατευτικής μάσκας, έφεραν και κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών με πολλούς να πετούν αλόγιστα και όπου βρουν στους δρόμους μάσκες μιας χρήσης και πλαστικά γάντια, χωρίς να υπολογίζουν τους υγειονομικούς κινδύνους.

Το σχετικό πρόβλημα δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την δημοτική αρχή και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο θα περιλαμβάνει συζήτηση εφ´ όλης της ύλης για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, για τον περιορισμό του κορονοϊού, αλλά και αντίστοιχα για το εάν πρέπει σε αυτό το πλαίσιο να ληφθούν αυστηρά
μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου που συνεχίζουν κάποιοι να πετούν αλόγιστα τις μάσκες τους έξω από νοσοκομεία, στάσεις των ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ, αλλά και γενικότερα σε πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να τεθεί επί τάπητος το μοντέλο της Ιταλίας, με την δημοτική αρχή της Ρώμης που έλαβε πριν από λίγο καιρό την απόφαση- ως ένα από τα μέτρα για τον περιορισμό αυτού του φαινομένου- να επιβάλλει «τσουχτερά» πρόστιμα ( από 250 ευρώ έως 500 ευρώ) για όσους εντοπίζονται να πετούν τις μάσκες τους σε εξωτερικό χώρο.

Να συμπληρώσουμε επίσης ότι τα γάντια και οι μάσκες μιας χρήσεως καθώς δεν ανακυκλώνονται για να μη γίνουν εστία διάδοσης του κορωνοϊού, πρέπει να τα πετάμε μόνο στον κάδο και στα καλαθάκια σύμμεικτων απορριμμάτων. Δεν πρέπει να πετιούνται ποτέ
στον μπλε κάδο και κυρίως στους δρόμους και τα πεζοδρόμια! Επίσης δεν πρέπει να πετιούνται στους μικρούς κάδους ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικών, κλπ. Τα γάντια και οι μάσκες μίας χρήσεως δεν ανακυκλώνονται.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα