back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

204 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Μόνο τα 23 εξ αυτών είναι εισαγόμενα. Συνολικά τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε 32 περιφερειακές ενότητες ανά την επικράτεια. 64 εντοπίζονται στην Αττική, 37 στη Θεσσαλονίκη. 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πέντε ακόμη ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού, με τον συνολικό αριθμό των θανόντων να αυξάνεται στους 221εναν. Ανάμεσά τους, και δύο ασθενείς από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στο συγκεκριμένο ίδρυμα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους αυξήθηκαν στα 41.

Απαγορεύονται στο εξής τα επισκεπτήρια στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές οι οποίοι επιστρέφουν από άδεια, θα αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους, μόνο αφού υποβληθούν στο διπλό υγειονομικό τεστ για τον ιό.

Παράλληλα, αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομείων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού.

Αναστέλλονται από αύριο έως τις 31 Αυγούστου, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής οι οποίες είχαν προγραμματιστεί σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους.

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του καλοκαιριού, από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 28 κρούσματα της λοίμωξης στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Καρδίτσας, Λάρισας, Σερρών, Πιερίας και Ανατολικής Αττικής.

Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis επέστρεψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Έντονη διπλωματική κινητικότητα, ενόψει και της αυριανής έκτακτης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα με τον

πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και τον ισραηλινό ομόλογό του, ενώ πραγματοποίησε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ομόλογους του και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Αύριο, η συνάντησή του με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αυστρίας, στη Βιέννη.

Τηλεφωνικές συνομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, τόνισε στον τούρκο πρόεδρο ότι “η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου”.

Τηλεφωνική επικοινωνία και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Ο παλαιστίνιος ηγέτης, Μαχμούντ Αμπάς, κατήγγειλε απόψε την ειρηνευτική συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην οποία ρόλο διαμεσολαβητή είχαν οι ΗΠΑ, καθώς φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκε. Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν, επίσης, να συγκληθεί κατεπειγόντως ο Αραβικός Σύνδεσμος για να συζητηθούν οι εξελίξεις.

Kαι ο καιρός: Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 Μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα