back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

204 κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, εκ των οποίων μόνο τα 23 είναι εισαγόμενα. 64 εντοπίζονται στην Αττική, 37 στη Θεσσαλονίκη, 12 στη Λάρισα, 8 στην Αργολίδα. Συνολικά τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε 32 περιφερειακές ενότητες ανά την επικράτεια. 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Πέντε ακόμη ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού, με τον συνολικό αριθμό των θανόντων να αυξάνεται στους 221. Ανάμεσά τους, και δύο ασθενείς από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στο συγκεκριμένο ίδρυμα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους αυξήθηκαν στα 41.

Απαγορεύονται στο εξής τα επισκεπτήρια στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές οι οποίοι επιστρέφουν από άδεια, θα αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους, μόνο αφού υποβληθούν στο διπλό υγειονομικό τεστ για τον ιό. Αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομείων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού.

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό, έως τις 25 Αυγούστου, το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων, ενός 35χρονου από την Υεμένη και μίας εργαζόμενης στη δομή.

Αναστέλλονται από αύριο έως τις 31 Αυγούστου, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής οι οποίες είχαν προγραμματιστεί σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους.

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του καλοκαιριού, από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 28 κρούσματα της λοίμωξης στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Καρδίτσας, Λάρισας, Σερρών, Πιερίας και Ανατολικής Αττικής.

Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis επέστρεψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Έντονη διπλωματική κινητικότητα, ενόψει και της αυριανής έκτακτης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε συναντήσεις στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και τον ισραηλινό ομόλογό του, αλλά και τηλεφωνική επικοινωνία με το Γάλλο ομόλογό του, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Αμερικανούς γερουσιαστές. Αύριο, η συνάντησή του με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αυστρίας στη Βιέννη.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.  Επικοινωνία και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Γερμανίδα καγκελάριο, αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον Τούρκο πρόεδρο, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΕ.

Τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος – Αιγύπτου εξέτασαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Κοινή στρατιωτική άσκηση Γαλλίας – Ελλάδας εντός της περιοχής της παράνομης τουρκικής Navtex το πρωί, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Ελιζέ περί ενίσχυσης της στρατιωτικής γαλλικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στα ταμεία των Δήμων Χαλκίδος και Διρφυέων – Μεσσαπίων από αύριο τα επιδόματα που δικαιούνται οι πληγέντες από τις πλημμύρες στην Εύβοια.

Σε ιστορική ειρηνευτική συμφωνία προχώρησαν το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με στόχο την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεών τους. Βάσει της συμφωνίας, το Ισραήλ θα αναστείλει το αμφιλεγόμενο σχέδιό του για προσάρτηση περιοχών της Δυτικής Όχθης.

Διαμεσολαβητικό ρόλο είχαν αναλάβει οι ΗΠΑ. Σε κοινή δήλωσή τους, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι τόνισαν ότι ευελπιστούν “η ιστορική συμφωνία να προαγάγει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή”.

Kαι ο καιρός: Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 Μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα