back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

204 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, εκ των οποίων μόνο τα 23 είναι εισαγόμενα. 64 εντοπίζονται στην Αττική, 37 στη Θεσσαλονίκη, 12 στη Λάρισα, 8 στην Αργολίδα, 5 στον Έβρο. Συνολικά τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε 32 περιφερειακές ενότητες ανά την επικράτεια. 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Πέντε ακόμη ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού, με τον συνολικό αριθμό των θανόντων να αυξάνεται στους 221εναν. Ανάμεσά τους, και δύο ασθενείς από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στο συγκεκριμένο ίδρυμα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους αυξήθηκαν στα 41.

Την απαγόρευση των επισκεπτηρίων στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων -δημόσιες και ιδιωτικές- προβλέπει απόφαση της υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δομνας Μιχαηλίδου. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές οι οποίοι επιστρέφουν από άδεια, δεν θα αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους, εάν προηγουμένως δεν υποβληθούν στο διπλό υγειονομικό τεστ για τον ιό.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομείων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού.

Αναστέλλονται, εν τω μεταξύ, μέχρι νεωτέρας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, από αύριο έως τις 31 Αυγούστου, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής οι οποίες είχαν προγραμματιστεί σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους.

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό, από σήμερα έως τις 25 Αυγούστου, το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο, μετά των εντοπισμό δύο κρουσμάτων, ενός 35χρονου από την Υεμένη και μίας εργαζόμενης στη δομή.

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του καλοκαιριού, από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 28 κρούσματα της λοίμωξης στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Καρδίτσας, Λάρισας, Σερρών, Πιερίας και Ανατολικής Αττικής.

Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis επέστρεψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Έντονη είναι η διπλωματική κινητικότητα, ενόψει και της αυριανής έκτακτης τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε συναντήσεις στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και τον ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι. Τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Δένδια με το Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ιβ Λεντριάν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τους Αμερικανούς γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Κρις βαν Χόλεν. Αύριο, η συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο και τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, στη Βιέννη.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα. Eπικοινωνία και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη γερμανίδα καγκελάριο, αλλά και τον Σαρλ Μισέλ, νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση Μακρόν περί ενίσχυσης της στρατιωτικής γαλλικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, το πρωί διεξήχθη κοινή στρατιωτική άσκηση Γαλλίας – Ελλάδας εντός της περιοχής της παράνομης τουρκικής Navtex.

Στα ταμεία των Δήμων Χαλκίδος και Διρφυέων – Μεσσαπίων θα βρίσκονται από αύριο τα επιδόματα που δικαιούνται οι πληγέντες στην Εύβοια.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Χανιά της Κρήτης κοντά στο Μουστάκο του δήμου Κανδάνου-Σελίνου. Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συνολικά θα επιχειρήσουν 117 πυροσβέστες, 54 οχήματα, άρια πεζοπόρα τμηματα, 2 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη και υδροφόρες.

Και ο καιρός: Aίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 Μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα