back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Στα 221 τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς σήμερα κατέληξαν άλλοι 5 ασθενείς, οι δύο από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο γυναίκες, 91 και 88 ετών, που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ και η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώθηκε ραγδαία. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στο συγκεκριμένο ίδρυμα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Επίσης, το μεσημέρι κατέληξαν ένας 70χρονος στο ΑΧΕΠΑ, ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική και έναν 82χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, καθώς ένας γιατρός κι ένας ασθενής βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων χθες, καθώς συνολικά έφτασαν τα 262 με μεγάλη διασπορά στην επικράτεια. Θέμα χρόνου θεωρείται η λήψη νέων μέτρων. Αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, από αύριο μέχρι τις 31 Αυγούστου, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής που είχαν προγραμματιστεί σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους.

“Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα”, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, κι ενώ το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος, Oruc Reis, επέστρεψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Έντονη η διπλωματική κινητικότητα, καθώς σήμερα ο κ. Δένδιας θα έχει επίσης τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ιβ Λεντριάν, και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενόψει και της αυριανής έκτακτης τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος της χώρας μας. Επίσης, θα έχει εκ νέου επικοινωνία με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και με τους Αμερικανούς γερουσιαστές, Μπομπ Μενέντεζ και Κρις βαν Χόλλεν. Αύριο η συνάντησή του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, στη Βιέννη, όπου θα συναντήσει επίσης τον Αυστριακό ΥΠΕΞ, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Στο μεταξύ, έπειτα από τη χθεσινή δήλωση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ότι η Γαλλία θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο, το πρωί διεξήχθη κοινή στρατιωτική άσκηση Γαλλίας – Ελλάδας, εντός της περιοχής της παράνομης τουρκικής Navtex της 10ης Αυγούστου.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ είχε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς, κατά τη συνομιλία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε εκ νέου την άποψη περί επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση την ισότητα και τον διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Νωρίτερα, υποστήριξε ότι η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή προκαλείται από την Ελλάδα. Τόνισε επίσης, ότι η λύση στη διένεξη σχετικά με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση.

Ανεξέλεγκτο παραμένει το πύρινο μέτωπο στα Χανιά της Κρήτης κοντά στο Μουστάκο του δήμου Κανδάνου-Σελίνου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου, Αντώνη Περάκη, που μίλησε στο Cretapost, εκκενώθηκε ο οικισμός “Σκλαβοπούλα” και η παραλία “Κεδρόδασος”. Οι φλόγες έχουν ήδη κάψει κτηνοτροφικές μονάδες και μελισσόκηπους, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και σε αυλές σπιτιών. Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.

Στα ταμεία των Δήμων Χαλκίδος και Διρφυέων – Μεσσαπίων θα βρίσκονται από αύριο, Παρασκευή, τα χρήματα που δικαιούνται οι πληγέντες από την θεομηνία της Κυριακής.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφθηκε σήμερα και πάλι τη Χαλκίδα και ανακοίνωσε την εκταμίευση του 1,2 εκ. ευρώ για τους δύο δήμους που επλήγησαν, καθώς και την πρώτης αποζημίωσης των 600 ευρώ για τους πληγέντες.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, ανέθεσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, το κόμμα του οποίου ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα στις 15 Ιουλίου. Πλέον, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει στη διάθεσή του 20 ημέρες προκειμένου να παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα και να προτείνει το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο δεύτερος αγώνας για το Final 8 του Champions League διεξάγεται απόψε στις 10:00 στην Πορτογαλία, μεταξύ των Λειψία και Ατλέτικο Μαδρίτης. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Καιρός: Αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική – άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 33 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα