back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Στα 220 τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς νωρίτερα κατέληξαν δύο ηλικιωμένες από τον οίκο ευγηρίας, στο Ασβεστοχώρι, 91 και 88 ετών, ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική κι ένας 82χρονος από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στον οίκο ευγηρίας σήμερα εντοπίστηκαν άλλα 6 θετικά κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό στα 42. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στο συγκεκριμένο ίδρυμα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

…Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ένας γιατρός κι ένας ασθενής. Αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων χθες, καθώς συνολικά έφτασαν τα 262 με μεγάλη διασπορά στην επικράτεια. Θέμα χρόνου θεωρείται η λήψη νέων μέτρων. Αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, από αύριο μέχρι τις 31 Αυγούστου, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής που είχαν προγραμματιστεί σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους. Περισσότερα θα μας πει η Νάνσυ Αγγελοπούλου…

 

…Στο μεταξύ, πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να πετούν αλόγιστα, ό,που βρουν, τις χρησιμοποιημένες μάσκες μιας χρήσης, κάτι επικίνδυνο για τη δημόσια Υγεία. Το συγκεκριμένο πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για την επιβολή “τσουχτερών” προστίμων, κατά το πρότυπο της Ρώμης.

…Στο διεθνές “μέτωπο” του κορονοϊού, ο ιός εντοπίστηκε σε κατεψυγμένες φτερούγες κοτόπουλου που είχαν εισαχθεί στην Κίνα από τη Βραζιλία. Αρνητικά όλα τα τεστ στα άτομα που ήρθαν σε επαφή με το μολυσμένο προϊόν. Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, κάνει πίσω στις δηλώσεις του ότι θα εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο, πριν αυτό κηρυχθεί ασφαλές.

“Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα”, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, κι ενώ το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος, Oruc Reis, επέστρεψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ο κ. Δένδιας είχε εκτεταμένες συνομιλίες και για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed. Αύριο η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, και η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μάικ Πομπέο στη Βιέννη.

…Στο μεταξύ, έπειτα από τη χθεσινή δήλωση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ότι η Γαλλία θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο, το πρωί διεξήχθη κοινή στρατιωτική άσκηση Γαλλίας – Ελλάδας, εντός της περιοχής της παράνομης τουρκικής Navtex της 10ης Αυγούστου. Έλαβαν μέρος το γαλλικό ελικοπτεροφόρο “Τονερέ” και η φρεγάτα “Λαφαγιέτ”, δύο αεροσκάφη “Ραφάλ” και 4 ελληνικές φρεγάτες. “Με την ανάπτυξη των αεροπορικών δυνάμεων μας και τις ναυτικές ασκήσεις από κοινού με τους Έλληνες, επιβεβαιώνουμε εκ νέου τη δέσμευσή μας για ελεύθερη ναυσιπλοΐα και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο”, σημειώνει στο Τwitter η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί.

…Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγκελα Μέρκελ είχε πριν από λίγο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Θα συνομιλήσει και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Νωρίτερα, εμφανίστηκε και πάλι προκλητικός, υποστηρίζοντας ότι η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή προκαλείται από την Ελλάδα. Τόνισε επίσης, ότι η λύση στη διένεξη σχετικά με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση και ότι η Άγκυρα δεν επιδιώκει οποιεσδήποτε περιπέτειες στην περιοχή. Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον για “αποικιοκρατικές” βλέψεις στον Λίβανο, ενώ χαρακτήρισε “θέαμα” την πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη Βηρυτό.

Αναζωπυρώθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά στην περιοχή “Μουστάκο” του δήμου Σελίνου – Κανδάνου, στα Χανιά. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν παραμείνει από χθες στην περιοχή. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στο γήπεδο του “Θρασύβουλου”, στη Φυλή.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Τουλάχιστον 6.700 οι συλληφθέντες στις διαδηλώσεις κατά της επανεκλογής Λουκασένκο, στη Λευκορωσία. Στο μεταξύ, ο ρωσικός κολοσσός του διαδικτύου Yandex ανέφερε ότι ένοπλοι εισήλθαν στα γραφεία του, στην πρωτεύουσα, Μινσκ.

Καιρός: Αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική – άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 33 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα