back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Διπλωματικός πυρετός, ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis επέστρεψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σήμερα, συναντήσεις του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, στο Ισραήλ, με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και τον ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, ο οποίος, μάλιστα, σε επικοινωνία του με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, Νίκο Χριστοδουλίδη, εξέφρασε νωρίτερα την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του Ισραήλ προς την Κύπρο υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας στην ανατολική Μεσόγειο. Αύριο η έκτακτη τηλεδιάσκεψη, κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μάικ Πομπέο στη Βιέννη.

…Στο μεταξύ, έπειτα από τη χθεσινή δήλωση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ότι η Γαλλία θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο, το πρωί διεξήχθη κοινή στρατιωτική άσκηση Γαλλίας – Ελλάδας, εντός της περιοχής της παράνομης τουρκικής Navtex της 10ης Αυγούστου. Έλαβαν μέρος το γαλλικό ελικοπτεροφόρο “Τονερέ” και η φρεγάτα “Λαφαγιέτ”, δύο αεροσκάφη “Ραφάλ” και 4 ελληνικές φρεγάτες.

…Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, θα έχει σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, που εμφανίστηκε και πάλι προκλητικός, υποστηρίζοντας ότι η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή προκαλείται από την Ελλάδα. Τόνισε επίσης, ότι η λύση στη διένεξη σχετικά με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση και ότι η Άγκυρα δεν επιδιώκει οποιεσδήποτε περιπέτειες στην περιοχή. Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον για “αποικιοκρατικές” βλέψεις στον Λίβανο, ενώ χαρακτήρισε “θέαμα” την πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη Βηρυτό.

Στα 219 τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς νωρίτερα κατέληξαν 87χρονος από τη Χαλκιδική, 82χρονος από τη Θεσσαλονίκη και 88χρονη από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, στη Θεσσαλονίκη, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

…Αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων χθες, καθώς συνολικά έφτασαν τα 262 με μεγάλη διασπορά στην επικράτεια. Θέμα χρόνου θεωρείται η λήψη νέων μέτρων. Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων επαναφέρει στο προσκήνιο ερωτήματα για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου. “Θα συναντηθούμε με την υπουργό Παιδείας στο τέλος Αυγούστου και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα δούμε πώς θα κινηθούμε” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο ΓΓ της ΟΛΜΕ, Βαγγέλης Μπουντουλούλης, προσθέτοντας πάντως ότι η κατάσταση είναι πλέον δύσκολη. Προανήγγειλε ότι η Ομοσπονδία θα ζητήσει επιπλέον προσλήψεις καθηγητών, προκειμένου να λειτουργήσουν περισσότερα τμήματα στα σχολεία, με λιγότερα παιδιά ανά τάξη.

…Αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής που είχαν προγραμματιστεί σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους, από αύριο Παρασκευή 14 Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου, για λόγους προάσπισης της δημόσιας Υγείας.

…Στο μεταξύ, πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να πετούν αλόγιστα, ό,που βρουν, τις χρησιμοποιημένες μάσκες μιας χρήσης, κάτι επικίνδυνο για τη δημόσια Υγεία. Το συγκεκριμένο πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για την επιβολή “τσουχτερών” προστίμων. Περισσότερα θα μας πει ο Κώστας Κορέλλης…

Αναζωπυρώθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά στην περιοχή “Μουστάκο” του δήμου Σελίνου – Κανδάνου, στα Χανιά. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν παραμείνει από χθες στην περιοχή. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στο γήπεδο του “Θρασύβουλου”, στη Φυλή.

Συνελήφθη χθες γυναικολόγος σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, για δωροληψία. Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο γιατρός απαίτησε από ασθενή 500 ευρώ για να πραγματοποιήσει ιατρική χειρουργική επέμβαση. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μετά την παραλαβή του προσημειωμένου χρηματικού ποσού σε χώρο του νοσοκομείου.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Τουλάχιστον 6.700 οι συλληφθέντες κατά της επανεκλογής Λουκασένκο, στη Λευκορωσία.

Εξακόσια σαράντα ιστορικά κτίρια επλήγησαν από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στη Βηρυτό στις αρχές Αυγούστου και 60 κινδυνεύουν να καταρρεύσουν προειδοποίησε σήμερα η UNESCO.

Καιρός: Αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική – άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 33 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα