back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος νεύρων από την Άγκυρα. Διπλωματική αντεπίθεση από την Αθήνα.

Αλλάζει ξανά πορεία το Oruc Reis. Ενώ χθες βράδυ εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα πλέοντας βορειοανατολικά προς την Αττάλεια, τα ξημερώματα έκανε στροφή 180 μοιρών και κινείται τώρα πάλι με νοτιοδυτική κατεύθυνση πίσω προς την υφαλοκρηπίδα.

 

Να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες για πετρέλαιο καλεί την Τουρκία ο Εμμανουέλ Μακρόν, σε ανακοίνωσή του μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπογραμμίζει την ανάγκη για βαθύτερο διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να επιλυθούν οι τρέχουσες διαφορές και κάνει λόγο για μεσολαβητική πρωτοβουλία της Γερμανίας, την οποία χαιρετίζει, ενώ γνωστοποιεί ότι η Γαλλία θα ενισχύσει προσωρινά τη στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Την προαναγγελία αυτή έγραψε και στο τουίτερ ο πρόεδρος της Γαλλίας, κάνοντας ανάρτηση στα ελληνικά.

Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη, διαμήνυσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Τουρκία ανοίγει το δρόμο των ισχυρών κυρώσεων εναντίον της, ενώ επανέλαβε ότι η χώρα μας είναι ανοιχτή στην έναρξη καλόπιστου διαλόγου για ένα μόνο θέμα, αυτό της οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

 

Στο Ισραήλ σήμερα ο Νίκος Δένδιας όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον υπουργό Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι.

Αύριο κορυφώνεται ο διπλωματικός μαραθώνιος.

Θα συνεδριάσουν εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη, κατόπιν αιτήματος της Αθήνας οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

 

“Θέλουμε να επιλύσουμε με διάλογο τη διένεξη με την Ελλάδα”, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η Άγκυρα θα υπερασπισθεί “τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της”.

 

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοιού στη χώρα μας. Έφτασαν χθες τα 262, με τη διασπορά τους να είναι πλέον μεγάλη στην επικράτεια.

24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Αποσωληνώθηκε η 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Άλλοι 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους 216.

Στις ΗΠΑ, τους 1.459 έφτασαν οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο, ενώ καταγράφηκαν σχεδόν 52.000 κρούσματα.

Ρεκόρ στην Ινδία, με 67.000 κρούσματα σε μία ημέρα.

 

Γρήγορο τεστ για ανίσχευση της Covid 19 θα κάνουν οι ιταλικές αρχές για όσους επιστρέφουν στη χώρα από την Ισπανία, την Κροατία, τη Μάλτα και την Ελλάδα.

 

Ο κορωνοιός πιθανότατα θα μας συντροφεύει για όλη μας τη ζωή, λένε ειδικοί, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Atlantic. Στο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι επιστήμονες τονίζουν πως ναι μεν η πανδημία θα λάβει τέλος κάποια στιγμή -επειδή αρκετοί άνθρωποι θα έχουν μολυνθεί ή εμβολιαστεί- όμως ο κορονοϊός δεν θα ξεριζωθεί και επιδημικά ξεσπάσματα θα καταγράφονται κατά διαστήματα.

 

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Ικαρία, όπου εξελίσσεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μονοκάμπι.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, έγινε προληπτική εκκένωση έξι οικισμών.

Στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο.

Υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, νησιά Δωδεκανήσου & Κρήτη.

 

Στα 1.500 ανέρχονται τα σπίτια που καταστράφηκαν από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, σύμφωνα με τη δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, που μίλησε στον Αθήνα 9.84.

Κάτοικοι παραμένουν χωρίς νερό, αφού η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί στο 80% και σήμερα αναμένεται να επανέλθει πλήρως.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή Όασις στο Μπούρτζι.

Σε μία ώρα η κηδεία του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, δημοτική δαπάνη. Θα τελεστεί στη Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησίες.

Δεύτερος διαδηλωτής νεκρός στη Λευκορωσία, χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους για τέταρτη μέρα, το Μινσκ σε κλοιό

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος και σήμερα ο καιρός στην Αττική με βοριάδες που θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 36 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα