back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναστροφή έκανε το «Oruc Reis» – Κινείται προς τα νοτιοδυτικά

Διαβάστε επίσης

Άλλαξε και πάλι πορεία το «Oruc Reis» τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ενώ το απόγευμα της Τετάρτης είχε αρχίσει να κινείται βόρεια προς το λιμάνι της Αττάλειας, πλέον το τουρκικό ερευνητικό πλοίο έχει νοτιοδυτική πορεία.

Το «Oruc Reis» συνοδεύουν όπως φαίνεται συνοδεύουν τα βοηθητικά
του Ataman και CengizHan και ένας στολίσκος από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ωστόσο, μετά τις 03.00 σήμερα άλλαξε πορεία, πλέοντας προς το λιμάνι της Αττάλειας και ξαφνικά, πριν τις 05.00 έστριψε και πάλι, παίρνοντας κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά σε πορεία παράλληλη με την προηγούμενη προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Δεν έκανε έρευνες
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι το Oruc Reis δεν προχώρησε σε σεισμικές έρευνες.

Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό πως έχει ρίξει καλώδια στη θάλασσα, σύμφωνα με όσα λένε αναλυτές, είναι αδύνατον να κατάφερε να διεξάγει έρευνες, λόγω του θορύβου που προκαλείται από την ταυτόχρονη λειτουργία των μηχανών τόσο από τα ελληνικά όσο και από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή.

Ενισχύονται οι γαλλικές δυνάμεις στην περιοχή με εντολή Μακρόν

Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.  Παράλληλα έκανε γνωστό ότι η Γαλλία θα ενισχύσει προσωρινά τη στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο για να δείξει ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνομίλησε με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλoράνς Παρλύ.

Επίσης, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σίσι συμφώνησαν στην ταχύτερη δυνατή επικύρωση της Συμφωνίας του Καΐρου κάνοντας λόγο για ορόσημο στις σχέσεις τους.

Έκτακτη επίσκεψη Δένδια στο Ισραήλ

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης από διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Ισραήλ όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον ομόλογό του Γκαμπί Ασκενάζι, καθώς και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου με την ατζέντα να περιλαμβάνει τη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ καθώς και την τουρκική παραβατικότητα.

Πηγή: Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα