back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θάνος Δημόπουλος στον Αθήνα 9.84: “Δεν είναι παραπληροφόρηση αυτό που ζούμε. Έχουν διπλασιαστεί οι ασθενείς”

Διαβάστε επίσης

Ο Θάνος Δημόπουλος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής Ιατρικής, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Τασούλα Επτακοίλη για το δεύτερο κύμα πανδημίας στη χώρα μας. 

“Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουμε σήμερα δεν πρέπει να τον συγκρίνουμε με τον αριθμό που είχαμε τον Μάρτιο, καθώς οι έλεγχοι που γίνονται είναι περισσότεροι” τόνισε ο κ. Δημόπουλος και πρόσθεσε:

“Υπάρχει έξαρση και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε τα μέτρα, όπως είναι η φυσική απόσταση, το πλύσιμο χεριών, η χρήση μάσκας και η παραμονή στο σπίτι, όταν έχουμε συμπτώματα. Είναι απλά, αλλά δύσκολα στην εφαρμογή τους, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού”.

Αναφερόμενος σε όσους θεωρούν υπερβολικά τα μέτρα για τον κορονοιό ο Καθηγητής Ιατρικής είπε χαρακτηριστικά: “Δεν πρόκειται για παραπληροφόρηση και υπερβολή αυτό που ζούμε. Έχουν διπλασιαστεί οι ασθενείς. Είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε”.

Ωστόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αντιμετώπιση της νόσου. Οπως είπε “υπάρχουν θεραπευτικές εξελίξεις, οι οποίες συνδυάζονται κι έτσι βελτιώνουμε την πρόγνωση των ασθενών, ιδιαιτέρως των βαρέως πασχόντων. Ένα αποδοτικό-όπως φαίνεται- φάρμακο είναι εκείνο που αναπτύχθηκε από την ερευνητική ομάδα του Tμήματος Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα φάρμακο με αντιϊκή δράση, που σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες που ήδη εφαρμόζουμε, δημιουργεί θετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς.

Σχετικά με το εμβόλιο ο κ. Δημόπουλος είπε ότι “ο χρονικός ορίζοντας για την παρασκευή του εμβολίου είναι βραχύτερος, από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια διεθνώς και σε λίγους μήνες θα έχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο. Πρόσθεσε όμως ότι “για να υπάρχει εμβόλιο, το οποίο θα είναι αποδεκτό ,πρέπει να περάσει από δοκιμασία μελέτης σε πολλές χιλιάδες εθελοντές και να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις από πολύ σοβαρούς Οργανισμούς”.

Τέλος, για τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Πρύτανης είπε ότι “στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε τα -δια ζώσης- μαθήματα στα Πανεπιστήμια. Όλα θα κριθούν στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση και πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα