back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

262 νέα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό από την αρχή της πανδημίας.

66 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, 85 στη Θεσσαλονίκη, τα 36 εκ των οποίων συνδέονται με συρροή σε οίκο ευγηρίας. Μόνο 22 κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τα υπόλοιπα είναι διάσπαρτα σε 29 περιφερειακές ενότητες ανά την επικράτεια. 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 2 ακόμα ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού και ο συνολικός αριθμός των θανόντων ανέρχεται στους 216.

Νέες οδηγίες για την προστασία των επιβατών από την πανδημία εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 31 Αυγούστου, παρατείνεται η αναστολή πτήσεων με την Τουρκία και επεκτείνεται η οδηγία, βάσει της οποίας οι πτήσεις από και προς Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία διεξάγονται μόνο στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, έως τις 31 Αυγούστου παρατείνεται η υποχρέωση όσων ταξιδεύουν στη χώρα μας από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Μάλτα, Αλβανία,Βόρεια

Μακεδονία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ, το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κινείται βορειοανατολικά, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Την ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων έναντι της τουρκικής προκλητικότητας επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ενώ αναφέρθηκε και στην ενεργοποίηση της ελληνικής διπλωματίας, αλλά και την άμεση ανταπόκριση της ΕΕ με την σύγκληση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών την Παρασκευή- κατόπιν ελληνικού αιτήματος, υπογραμμίζοντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος επιβολής ισχυρών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.

Τέλος, τόνισε ότι η χώρα μας είναι ανοιχτή στην έναρξη καλόπιστου διαλόγου για ένα μόνο θέμα, επεσήμανε, εντούτοις ότι ο κίνδυνος ενός ατυχήματος καραδοκεί όταν

συγκεντρώνονται τόσες δυνάμεις σε τόσο μικρή έκταση. “Δεν είμαστε αυτοί που θα οξύνουμε τα πράγματα, αλλά καμία πρόκληση δε θα μείνει αναπάντηση”, κατέληξε.

Συνεχίζεται, εν τω μεταξύ, ο διπλωματικός μαραθώνιος. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί αύριο στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό, Benjamin Netanyahu, και τον ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, ενώ την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στη Βιέννη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν είχε ο πρωθυπουργός για τις εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Την ταχύτερη δυνατή επικύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους συνομιλία ο κ. Μητσοτάκης και ο αιγύπτιος πρόεδρος.

Εντείνονται, εν τω μεταξύ, οι διπλωματικές προσπάθειες του Βερολίνου για την έναρξη διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

“Θέλουμε να επιλύσουμε με διάλογο τη διένεξη με την Ελλάδα”, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η Άγκυρα θα υπερασπισθεί “τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της”.

Ανησυχία επικρατεί στην Ισπανία, καθώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.690 κρούσματα του Covid-19, με τις αρχές να στήνουν νοσοκομείο εκστρατείας στην Αραγωνία, την πλέον πληττόμενη περιοχή της χώρας. Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι, ωστόσο, μεγαλύτερος, καθώς σήμερα, λόγω τεχνικών προβλημάτων, δεν δημοσιεύθηκαν δεδομένα από τη Μαδρίτη.

Kαι ο καιρός: Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική με βόρειους ανέμους οι οποίοι κατά τόπους θα φτάσουν τα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα