back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στους 216 οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς σήμερα κατέληξαν 88χρονη στη Θεσσαλονίκη και γυναίκα 81 ετών στη Λάρισα, που είχε νοσήσει μετά τον γάμο στον Αμπελώνα. Συναγερμός, την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, καθώς σε οίκο ευγηρίας, στο Ασβεστοχώρι, έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί 36 κρούσματα κορονοϊού, 33 ηλικιωμένοι και 3 εργαζόμενοι. Ο ιός μεταδόθηκε από έναν εργαζόμενο, όπως δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Δέκα τρία κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, μόνο για τη Λάρισα, ανακοίνωσε το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν ο γαμπρός και η νύφη από πολιτικό γάμο, στον Εβρο. Σε ΜΕΘ 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, που εμφάνισε συμπτώματα μετά τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Στα 36 χρόνια έχει κατέβει ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει από κορονοϊό τον Αύγουστο, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του ιού στους νέους.

Τριψήφιος και χθες ο αριθμός των κρουσμάτων, με τα 82 από τα 196 συνολικά να καταγράφονται στην Αττική. Στο μεταξύ, περιφέρειες της Ιταλίας και, συγκεκριμένα, η Απουλία και η Καμπανία, θέτουν σε καραντίνα τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μάλτα. Το ίδιο μέτρο θα εφαρμόσει και η Σικελία. Έξαρση του κορονοϊού και στη Γερμανία, με νέο ρεκόρ τριμήνου στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, που σήμερα έφτασαν τα 1.226.

Επιστολή σε όλους τους δημάρχους της χώρας έστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζητώντας τους να εντείνουν τους ελέγχους για την πιστή εφαρμογή των μέτρων. Τις λεπτομέρειες μας δίνει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΚΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΑΠΕ – ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 8,199 δις ευρώ παρουσίασε ο Προϋπολογισμός στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,166 δις, αποτυπώνοντας στα δημοσιονομικά μεγέθη τις επιπτώσεις απο την πανδημία. Κατά 15% μειώθηκαν, παράλληλα, τον Ιούλιο τα φορολογικά έσοδα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, “η μείωση αυτή είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις μειώσεις των δύο προηγούμενων μηνών, ωστόσο η παγκόσμια πανδημία θα συνεχίσει να επηρεάζει πολύ σημαντικά τα δημόσια έσοδα, μέσω του τουρισμού και των εξαγωγών, μέχρι, κατ’ ελάχιστον, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο”.

ΒΟΥΔΟΥΡΗ – ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ – ΑΠΕ.
Κορυφώνεται ο διπλωματικός μαραθώνιος για την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Μεθαύριο Παρασκευή, συγκαλείται εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος της Αθήνας, ενώ την ίδια ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντάται στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο. Σήμερα ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι. Νωρίτερα, η ισραηλινή κυβέρνηση είχε διαμηνύσει, με ανακοίνωσή της, ότι το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της, σημειώνοντας επίσης ότι παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

…Εντείνει, την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες και η γερμανική κυβέρνηση της διπλωματικές της προσπάθειες για την έναρξη διαλόγου ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα. “Θέλουμε να επιλύσουμε με διάλογο τη διένεξη με την Ελλάδα σχετικά με τις έρευνες για ενεργειακούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας ότι η χώρα του θα υπερασπισθεί “τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της” στην περιοχή.

…Στο μεταξύ, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει για τρίτη ημέρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Σύμφωνα με πληροφορίες κινείται βορειοανατολικά, συνοδευόμενο από βοηθητικά σκάφη και τουρκικά πολεμικά πλοία. Τις κινήσεις τους παρακολουθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ένταση μεταξύ των δύο χωρών και μετά από καταγγελία του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι κλείνουν ακόμα 8 δημοτικά σχολεία της μειονότητας στη Θράκη. “Είναι τουλάχιστον παράδοξο, αν όχι αστείο, να υποδεικνύει η Τουρκία στην Ελλάδα την ανάγκη σεβασμού μειονοτικών δικαιωμάτων”, απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι στην περιοχή λειτουργούν 115 μειονοτικά δημοτικά σχολεία, όταν στην Κωνσταντινούπολη, που το 1955 υπήρχαν 54 ελληνικά σχολεία, σήμερα υπάρχουν μόνον 3. “Γνωρίζει άραγε η τουρκική ηγεσία γιατί;”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση της δημοτικής Ενότητας Πελεκάνου, του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου, στην Κρήτη. Επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 Ε/Π. Καλύτερη εικόνα από τη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καρυδάς, στην Ομηρούπολη Χίου. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά, επίσης, στο Μετόχι της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη.

Εξιτήριο πήρε σήμερα από το Θριάσιο νοσοκομείο η 34χρονη που πριν από 3 μήνες είχε δεχθεί επίθεση με βιτριόλι. Μετά από 7 μέχρι στιγμής επεμβάσεις, η όρασή της δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, έχει γάζες στο πρόσωπο και η ψυχολογική της κατάσταση δεν είναι καλή, δήλωσε ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής.

Καιρός: Γενικά αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική με βόρειους ανέμους έως 6 μποφόρ τοπικά. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 34 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα