back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται ο διπλωματικός μαραθώνιος για την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Μεθαύριο Παρασκευή, συγκαλείται εκτάκτως μέσω τηλεδιασκεψης το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος της Αθήνας, ενώ την ίδια ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντάται στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο. Νωρίτερα, το Ισραήλ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες της και το δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ, ενώ υπήρξε το πρωί συνάντηση του κ. Δένδια με τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Αθήνα, Γιόσι Αμράνι.

…Στο μεταξύ, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει για τρίτη ημέρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κινείται βορειοανατολικά, εντός των ορίων της τουρκικής Navtex, συνοδευόμενο από βοηθητικά σκάφη και τουρκικά πολεμικά πλοία. Τις κινήσεις τους παρακολουθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. “Το Οruc Reis σκανάρει τις θάλασσές μας. Έως τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 χιλιόμετρα σεισμικού καλωδίου θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για σεισμική έρευνα”, έγραψε στο Τwitter o Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Στους 215 οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς κατέληξε γυναίκα 81 ετών στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κόλλησε τον ιό στον γάμο του Αμπελώνα. Την ίδια ώρα, 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας που ασθένησε από κορονοϊό διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ. Η νεαρή εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα όταν επέστρεψε από διακοπές στη Χαλκιδική. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ανέβηκε χθες στους 26, ενώ κατεγράφησαν 196 νέα κρούσματα, τα 82 στην Αττική. Επιστολή σε όλους τους δημάρχους της χώρας έστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζητώντας τους να εντείνουν τους ελέγχους για την πιστή εφαρμογή των μέτρων.

…Tην ίδια ώρα, μετά τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, έξαρση του κορονοϊού παρατηρείται και στη Γερμανία, με νέο ρεκόρ τριμήνου στον αριθμό των νέων ημερήσιων κρουσμάτων, που σήμερα έφτασαν τα 1.226. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα σε μία ημέρα από τις 9 Μαϊου.

…Συμφωνία για την αγορά 100 εκατομμυρίων δόσεων του πειραματικού εμβολίου της εταιρίας Moderna έκλεισε ο Ντόναλντ Τραμπ, με αντίτιμο 1,5 δις δολάρια.
Η αμερικανική εταιρία είναι μία από τις τρεις κοινοπραξίες στη Δύση που έχουν εισέλθει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών των εμβολίων τους, και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο δημιουργεί ανοσολογική απόκριση. Η σχετική ανακοίνωση Τραμπ ακολούθησε τις δηλώσεις Πούτιν ότι στη Ρωσία εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο, γεγονός που αντιμετωπίστηκε με καχυποψία από τον ΠΟΥ, αλλά και άλλα κράτη, όπως η Γερμανία. “Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι το ρωσικό εμβόλιο δεν είναι ασφαλές, διατυπώνονται για λόγους ανταγωνισμού”, αντέτεινε ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο. “Το Ισραήλ θα εξετάσει το εμβόλιο της Ρωσίας και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις να το αγοράσει, εάν θεωρήσει ότι είναι ένα «σοβαρό προϊόν»”, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας.

Από 16 Αυγούστου μπορούν να ξεκινήσουν τις κρουαζιέρες ιταλικές και ελβετικές εταιρείες πιάνοντας και ελληνικά λιμάνια.

Κόπηκαν τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα των 10.000 ευρώ σε καταστήματα εστίασης που δεν τήρησαν το μέτρο του υποχρεωτικού κλεισίματος τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για εστιατόριο στη Ρόδο και μπαρ στα Χανιά. Εκτός από το πρόστιμο, επιβλήθηκε και τριήμερη αναστολή της λειτουργίας τους. Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική νυχτερινά κέντρα διασκέδασης μετατρέπονται σε απογευματινά, αλλάζοντας τα ωράριά τους για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που έφερε το μέτρο.

Εξάμηνη αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και αποζημιώσεις ύψους 3 εκ. ευρώ για κάλυψη των πρώτων αναγκών, ανάμεσα στα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια. Στις πληγείσες περιοχές σήμερα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις 6 το απόγευμα θα επισκεφθεί το Μπούρτζι και στις 8.30 τα Πολιτικά και τα Ψαχνά.

Καιρός: Ηλιοφάνεια με βοριάδες ως 6 μποφόρ σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 33 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα