back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται ο διπλωματικός μαραθώνιος για την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Μεθαύριο Παρασκευή συγκαλείται εκτάκτως μέσω τηλεδιασκεψης το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος της Αθήνας, ενώ την ίδια ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντάται στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

Νωρίτερα, το Ισραήλ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες της και το δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ.

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει για τρίτη ημέρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κινείται βορειοανατολικά, εντός των ορίων της τουρκικής Navtex, συνοδευόμενο από βοηθητικά σκάφη και τουρκικά πολεμικά πλοία. Τις κινήσεις τους παρακολουθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

«Το Ορούτς Ρέις σκανάρει τις θάλασσές μας. Έως τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 χιλιόμετρα σεισμικού καλωδίου θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για σεισμική έρευνα», έγραψε στο τουίτερ ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

 

27χρονη ειδικευόμενη γιατρός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας που ασθένησε από κορωνοιό διασωληνώθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η νεαρή εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

 

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ανέβηκε χθες στους 26, ενώ καταγράφηκαν 196 νέα κρούσματα, τα 82 στην Αττική.

 

Συμφωνία για την αγορά 100 εκατομμυρίων δόσεων του πειραματικού εμβολίου της εταιρίας Moderna ενάντια στον κορωνοιό έκλεισε ο Ντόναλντ Τραμπ, με αντίτιμο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η αμερικανική εταιρία είναι μία από τις τρεις κοινοπραξίες στη Δύση που έχουν εισέλθει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών των εμβολίων τους, και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο δημιουργεί ανοσολογική απόκριση.

Η είδηση που έγινε γνωστή από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο ήρθε μετά την ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν πως στη Ρωσία εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο.

Το εμβόλιο της Ρωσίας δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, προσθέτοντας πως ο στόχος είναι να υπάρξει ένα ασφαλές προϊόν, παρά να είναι κανείς απλώς ο πρώτος που θα αρχίσει τους εμβολιασμούς.

Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι το ρωσικό εμβόλιο δεν είναι ασφαλές, διατυπώνονται για λόγους ανταγωνισμού, αντέτεινε ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο.

 

Κόπηκαν τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα των 10.000 ευρώ σε καταστήματα εστίασης που δεν τήρησαν το μέτρο του υποχρεωτικού κλεισίματος τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για εστιατόριο στη Ρόδο και μπαρ στα Χανιά. Εκτός από το πρόστιμο, επιβλήθηκε και τριήμερη αναστολή της λειτουργίας τους.

Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική νυχτερινά κέντρα διασκέδασης μετατρέπονται σε απογευματινά, αλλάζοντας τα ωράριά τους για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που έφερε το μέτρο.

 

Εξάμηνη αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και αποζημιώσεις ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για κάλυψη των πρώτων αναγκών, ανάμεσα στα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Στις πληγείσες περιοχές σήμερα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις 6 το απόγευμα θα επισκεφθεί το Μπούρτζι και στις 8.30 τα Πολιτικά και τα Ψαχνά.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Μεσογείων λόγω εργασιών σήμερα και αύριο, από τις 07:30 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι. Θα γίνεται προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην δεξιά λωρίδα της λεωφόρου, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

 

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κάρπαθο & Κρήτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η τροχαία σε όλη τη χώρα, ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου

Μεθαύριο Παρασκευή θα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1.5 τόνου στο ρεύμα εξόδου, από τις 4 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ.

Σειρά δράσεων και παρεμβάσεων για τους άπορους, άστεγους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων από τον επόμενο μήνα, όπως αποκαλύπτει στον «Αθήνα 9.84» ο Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Γρηγόρης Λέων.

 

Το πρόγραμμα που κράτησε σε λειτουργία εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ στη διάρκεια της πανδημίας βρίσκεται στον αέρα.

Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο προκάλεσε εμπλοκή στην εφαρμογή του, καθώς η χορήγηση νέων δανείων μέσω του πλαισίου του σταμάτησε το Σάββατο, όπως αναφέρει το περιοδικό Politico.

ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιοφάνεια με βοριάδες ως 6 μποφόρ σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 36 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα