back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άλλαξε πορεία το Oruc Reis – Κινείται πλέον νοτιοανατολικά

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» άλλαξε πορεία απόψε και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία υπήρξε συντονισμός των δύο ηγετών για τα περαιτέρω μέτρα που πρέπει να ληφθούν για αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας. Η επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Αναστασιάδη έγινε μετά την τηλεφωνική ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Ακολούθησε  η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου και τη συμμετοχή του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή και της στρατιωτικής ηγεσίας, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η σύγκληση του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξεταστούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ, με θέμα τη διευρυνόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα