back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Απλήρωτα τα νυχτερινά και οι αργίες των νοσηλευτών που προσλήφθηκαν για την πανδημία

Διαβάστε επίσης

Με καθυστερήσεις λόγω έλλειψης χρηματοδότησης καταβάλλεται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας η μισθοδοσία σε νοσηλευτές και άλλους υγειονομικούς υπαλλήλους που προσλήφθηκαν στο τέλος Μαρτίου για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης δεν τους έχει καταβληθεί η αποζημίωση νυχτερινών και αργιών για όλους αυτούς τους μήνες που εργάζονται που είναι κατά μέσο 100 ευρώ το μήνα.

Όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ, «παρά τις παρεμβάσεις μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν κατέστη δυνατόν να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να είναι σε θέση να καταβάλλουν δεδουλευμένες αποδοχές στο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που προσλήφθηκε για τις ανάγκες αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων γιατί πολλοί από τους εργαζόμενους Υγειονομικούς αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους υγειονομικούς».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα