back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Μπάϊντεν επέλεξε την Κάμαλα Χάρις για αντιπρόεδρό του

Διαβάστε επίσης

Την γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις από την Καλιφόρνια επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο του.

Ο Μπάιντεν θα εμφανιστεί μαζί με τη Χάρις την Τετάρτη, στο Γούλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Η 55χρονη Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

Μεταξύ των άλλων υποψηφίων ήταν η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, η βουλευτής Κάρεν Μπας και η πολιτική ακτιβίστρια από την Τζόρτζια Στέισι Άμπραμς.

Ο Μπάιντεν, που υπήρξε αντιπρόεδρος επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, έχει δεσμευτεί ότι θα επιλέξει γυναίκα για την αντιπροεδρία.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, ότι ορισμένοι άνδρες θα μπορούσαν να νιώσουν «προσβεβλημένοι» από τη δέσμευση του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν να επιλέξει μία γυναίκα ως συνυποψήφιά του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Περιορίστηκε σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων», είχε δηλώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Fox Sports. «Ορισμένοι θα πουν είναι μια προσβολή προς τους άνδρες και άλλοι θα πουν ότι είναι ΟΚ».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα